Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 12. 2023,
14.49

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

nogomet Hajduk Split Split Hrvaška stadion

Četrtek, 14. 12. 2023, 14.49

4 mesece, 2 tedna

V Splitu načrtujejo gradnjo stadiona za milijardo evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Stadion Poljud v Splitu | Legendarni stadion Poljud, ki ne bo več domači stadion nogometnega kluba Hajduk, bo po prenovi namenjen drugim športom in večjim koncertom. | Foto Guliverimage

Legendarni stadion Poljud, ki ne bo več domači stadion nogometnega kluba Hajduk, bo po prenovi namenjen drugim športom in večjim koncertom.

Foto: Guliverimage

Mestni svetniki v Splitu na Hrvaškem so včeraj potrdili spremembo urbanističnega načrta mesta, ki omogoča gradnjo novega Hajdukovega nogometnega stadiona za 30 tisoč gledalcev. Ocenjena vrednost projekta se giblje do milijarde evrov.

Gre za popolnoma nov stadion na območju Brodarice, kjer sedaj stoji manjši stadion Park mladih. Na 120 tisoč kvadratnih metrov velikem območju je poleg nogometnega stadiona predvidena gradnja hotelskih, kongresnih in stanovanjskih kapacitet.

Legendarni Hajdukov stadion na Poljudu bodo prav tako prenovili, a bo prvenstveno namenjen drugim športom in večjim koncertom.

"Odločitev o spremembi urbanističnega načrta pomeni začetek aktivnosti za izgradnjo sodobnega stadiona nogometnega kluba Hajduk, ki bo primeren evropskim ambicijam Hajduka," je po poročanju Hrvaške tiskovne agencije (Hina) dejal splitski župan Ivica Puljak.

Gradnja že čez dve leti?

V včerajšnji razpravi mestnega sveta je bilo slišati, da bi se cena gradnje novega športnega kompleksa s spremljajočimi objekti gibala od 800 milijonov evrov do milijarde evrov. A po Puljakovih besedah bo do bolj natančne ocene vrednosti projekta potrebno počakati na predinvesticijsko študijo. Stadion na Brodarici je po županovih besedah mogoče zgraditi v nekaj letih, gradnja pa bi se lahko pričela leta 2026.

Za sklep o spremembi urbanističnega načrta mesta je glasovalo 21 svetnikov, dva sta bila proti, trije pa vzdržani.

Ne spreglejte