Ponedeljek,
3. 1. 2011,
12.11

Osveženo pred

7 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 1. 2011, 12.11

7 let, 6 mesecev

V Primorju zanikajo prisilno poravnavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V gradbeni družbi Primorje Ajdovščina niso želeli pojasniti, v kakšnem položaju so. So pa zanikali govorice o uvedbi prisilne poravnave.

Kot so zatrdili v ajdovski družbi - matična družba zaposluje 1142 ljudi, skupina pa 2450 ljudi -, v podjetju ne potekajo nikakršne aktivnosti, vezane na prisilno poravnavo. Da naj bi Primorje v kratkem vložilo predlog za prisilno poravnavo, sta že v petek poročala komercialna televizija POP TV in časnik Finance. Ta tudi danes navaja, da naj bi Primorje zaradi slabih razmer v gradbeništvu zašlo v težave, zato naj bi vodstvo družbe z Dušanom Črnigojem na čelu razmišljalo o uvedbi prisilne poravnave.

Težave tudi v grosupeljskem GPG

Konec decembra lani sta predlog za uvedbo prisilne poravnave zaradi insolventnosti sicer podala ljubljanski SCT in mariborska gradbena družba CPM.

Finančne težave naj bi imeli tudi v grosupeljskem GPG. Zadnje dni leta 2010 sta namreč banki Hypo in Volksbank blokirali računa družbe. Gradbinec naj bi zašel v likvidnostne težave zaradi nizkih cen, po katerih je pridobil posle v krizi, in zaradi neprodanih stanovanj. Posebej kritični naj bi bili naselji Nokturno z 230 stanovanji na koprskem Markovcu ter Jezero v Cerknici z več kot sto stanovanji.