Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 1. 2021,
7.00

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Fortrade Tesla PR članek

Torek, 26. 1. 2021, 7.00

3 leta, 3 mesece

Tesla nima zavor!

Oglasno sporočilo
Fortrade, Tesla

Slavni proizvajalec električnih avtomobilov Tesla Inc. bi lahko letos nadaljeval neverjetno rast, ki jo je doživel v svojem zlatem letu 2020. Delnice Tesle so v zadnjih treh mesecih zrasle za neverjetnih 90 odstotkov, saj se odzivajo na številne pozitivne novice. V zadnjem letu so se delnice Tesle podražile za približno 700 odstotkov.

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili trgovanja s ceno delnic Tesla na spletni borzi (finančna pogodba za razliko – CFD) ali si preprosto želijo razširiti znanje, pripravil brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic Tesla". Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in si ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Brezplačni vodnik "Kako trgovati s ceno delnic Tesla" si prenesite tukaj.

Vstop v indeks S & P500 ter prodor na kitajski in indijski trg

Tesla ne raste samo zaradi svojega kultnega statusa med vlagatelji. Pozitivni podatki o poslovanju podjetja zagotavljajo večjo stabilnost cene delnice.

Po štirih zaporednih četrtletjih z dobičkom je podjetje decembra lani doseglo nov velik uspeh, saj je bilo vključeno na seznam borznega indeksa S& P500, kar je povzročilo naglico pri nakupu delnic Tesle med investicijskimi skladi.

Fortrade, Tesla | Foto:

Eden najbolj pozitivnih dejavnikov je ogromna ekspanzija kitajskega trga, na katerem naj bi se povpraševanje po električnih avtomobilih leta 2021 povečalo za 40 odstotkov. Kitajska vlada je pred kratkim uvedla nove zakone, ki zagotavljajo podporo kupcem električnih avtomobilov, kar naj bi spodbudilo rast povpraševanja.

V Tesli so januarja napovedali, da bodo vstopil tudi na indijski trg, kjer bodo ustanovili podružnico za prodajo svojih vozil. Dolgoročno lahko tudi indijsko podjetje postavi proizvodne obrate, če bo povpraševanje dovolj veliko.

Brezplačni vodnik "Kako trgovati s ceno delnic Tesla" si prenesite tukaj.

Joe Biden in zelena energija

Fortrade, Tesla | Foto:

Poleg tega je bil pred kratkim za predsednika ZDA izvoljen Joe Biden, njegova demokratska stranka je na volitvah v Georgii dobila dva senatorska mandata in prevzela tudi nadzor nad senatom, s tem pa je dodatno podprla proizvajalca električnih avtomobilov. Bidnova zmaga krepi upanje, da bodo v ZDA kmalu uvedeni okoljski zakoni in programi spodbujanja zelene energije, ki vključujejo ukrepe, ki bi lahko povečali povpraševanje po Teslinih izdelkih.

Številni analitiki verjamejo, da bo svet doživel neverjetno ekspanzijo trga električnih avtomobilov. Takrat bodo ti izdelki dostopnejši večjemu številu potrošnikov, medtem ko so zdaj le privilegij bogatih.

Brezplačni vodnik "Kako trgovati s ceno delnic Tesla" si prenesite tukaj.

Je Tesla močnejša od konkurence?

Fortrade, Tesla | Foto:

Mnogi tradicionalni proizvajalci avtomobilov, denimo Vokswagen in Daimler, poskušajo razviti lastna električna vozila. Drugi tekmeci, recimo kitajski Nio, proizvajajo tudi električna vozila, vendar se še niso izkazali na svetovnem prizorišču in še niso postali veliki igralci. Celo Apple je pred kratkim napovedal namero, da bo pospešil svoj razvojni program za električne avtomobile ali se pridružil proizvajalcem električnih ali tradicionalnih avtomobilov. Teslina potencialna konkurenca želi svoj delež, toda vsi udeleženci za tem tržnim vodjo zaostajajo za več let.

Brezplačni vodnik "Kako trgovati s ceno delnic Tesla" si prenesite tukaj.

Viri: Bloomberg, Reuters, CNBC, YahooFinance

Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. Večina računov majhnih vlagateljev pri trgovanju s pogodbami za razliko izgubi denar. Razmisliti morate o tem, če razumete pogodbe za razliko in če si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabe teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce Združenih držav Amerike ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.


Naročnik oglasne vsebine je Fortrade.

Ne spreglejte