David Kos

Torek,
22. 4. 2014,
19.09

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 22. 4. 2014, 19.09

7 let, 7 mesecev

Sredi maja se bodo v Mariboru kalile ideje start-upov

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V duhu adrenalinskih vzponov ter bolečih podjetniških padcev bo 14. in 15. maja v Mariboru potekala konferenca PODIM, v okviru katere se bodo zvrstili trije ključni dogodki za podjetja start-up.

Neposreden dostop do vlagateljev, možnost iskanja soustanovitelja ali novih sodelavcev za ekipe start-up in priložnost zasebnega mentorskega srečanja s svetovno uveljavljenim strokovnjakom za podjetja start-up so ključne prednosti za udeležence letošnje konference PODIM. V dveh dneh se bodo zvrstila predavanja več kot 40 uglednih govornikov, delavnic, okroglih miz in drugih priložnosti za mreženje, učenje od najboljših in motivacijo za globalni uspeh.

Trije ključni dogodki za start-upe; rok za prijavo do konca tedna PODIM je ena od največjih podjetniških konferenc v srednjeevropski regiji, ki bo letos v duhu podjetniškega vlaka smrti in zabave oziroma adrenalinskih vzponov ter bolečih podjetniških padcev. V okviru konference se bodo zvrstili trije ključni dogodki za podjetja start-up, za vse tri pa je rok za prijavo do 25. aprila.

Prvi je PODIM Challenge, na katerem se bo pet izbranih start-up podjetij predstavilo uglednim vlagateljem, ki iščejo nove priložnosti za naložbe v Sloveniji. Gre za predstavnike skladov tveganega kapitala, kot so Founder Centric, Intel Capital, SpeedInvest, Credo Ventures, Launchub, RSG Capital, in drugih regijskih skladov.

Poleg predstavitve morebitnim vlagateljem in možnosti pridobiti naložbo nagradni paket za pet nastopajočih start-upov vsebuje še zasebno mentorstvo z izbranim vlagateljem, brezplačno udeležbo na celodnevni delavnici Running Lean z Ashem Maurya ter pet tisoč evrov vreden vavčer za dizajn aplikacije, izdelka ali celostne grafične podobe.

"Hitri zmenki" za podjetnike, ki iščejo soustanovitelje Po besedah člana organizacijskega odbora konference PODIM Blaža Kosa je v podjetništvu najtežje zgraditi odlično ekipo in najti kompetentne sodelavce. Glede na to, da bo na konferenci več kot 500 udeležencev, med njimi tudi morebitnih soustanoviteljev, sodelavcev ali vlagateljev, so organizatorji konference v sodelovanju s spletno platformo Cofinder organizirali PODIM Matching ali "hitre zmenke" za nosilce ekip start-up, ki za uresničitev svoje ideje iščejo soustanovitelja ali nove sodelavce.

Ker en pogovor s pravim človekom mlademu podjetniku lahko prihrani leta dela in včasih tudi usodnega učenja na napakah, je tretji dogodek PODIM 1:1 namenjen temu, da poskušajo podjetjem start-up zagotoviti zasebno mentorsko srečanje z uglednim izbranim govornikom.

Med njimi je lahko Mark Johnson, ki je v šestih mesecih lansiral in prodal podjetje Zite družbi CNN za 20 milijonov dolarjev (14,5 milijona evrov), avtor mednarodne uspešnice Running Lean Ash Maurya, ameriško-izraelska gurujka digitalnega trženja Shira Abel ali Andrea Spiegel iz Forbsa.

Slovenija kot mednarodno podjetniško vozlišče Konferenco bo slavnostno odprla predsednica vlade Alenka Bratušek, ki bo predstavila načrt, kako Slovenijo spremeniti v mednarodno podjetniško vozlišče. Gospodarski minister Metod Dragonja bo ob odprtju dogodka PODIM Challenge napovedal nov celovit produkt semenskega kapital za podjetja start-up. Ob koncu prvega dne konference bo na večernem gala dogodku slavnostna razglasitev zmagovalca nacionalnega izbor Start:up leta 2014.

Najbolj perspektivnemu slovenskemu start-up podjetju bo predsednik države Borut Pahor izročil znameniti kristalni kipec, ki ga je oblikovala mednarodno uveljavljena slovenska modna oblikovalka Maja Ferme. Ves program konference je objavljen na www.podim.org/sl-si/program.