Ponedeljek,
3. 1. 2011,
14.08

Osveženo pred

7 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 1. 2011, 14.08

7 let, 6 mesecev

Rimske terme uspešno zaključile dokapitalizacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Rimske terme so v petek uspešno zaključile dokapitalizacijo v višini dva milijona evrov. Vplačilo vseh sredstev bo tako omogočilo nemoteno dokončanje naložbe v obnovo Rimskih term.

Ta se bo predvidoma zaključila konec marca letos. Direktorica Rimskih term Marjana Novak je ob koncu dokapitalizacije povedala, da so z uspešno dokapitalizacijo izpolnjeni tudi vsi pogoji bank po kreditni pogodbi kakor tudi pogoji za uspešno dokončanje naložbe v revitalizacijo zdravilišča, ki sameva že od 90. let prejšnjega stoletja. Prihodnje leto bo prelomno "Leto 2011 bo za Rimske terme prelomno leto, polno izzivov in trdnega dela. Trenutno s pomočjo domačih in tujih strokovnjakov pospešeno zaključujemo oblikovanje programske ponudbe - spektra storitev, ki bo omogočil razlikovanje naše ponudbe od ponudbe ostalih zdravilišč in bo predstavljal tudi konkurenčno prednost Rimskih term na trgu turističnih, poslovnih, zdravstvenih in sprostitvenih storitev. Celotna ponudba bo javnosti predstavljena na naših spletnih straneh že v prihodnjem mesecu," je še dejala Novakova.

Za naložbo so prejeli tudi evropska sredstva Rimske terme so septembra lani s soglasjem konzorcija večjih slovenskih bank, na čelu katerega je NLB, prejele posojilo v vrednosti 20 milijonov evrov za dokončanje naložbe v obnovo term. Za omenjeno naložbo so Rimske terme prejele tudi 6,8 milijona evrov evropskih sredstev. Po sprejetju novega investicijskega programa, ki je vrednost obnove Rimskih term ohranil pod 50 milijonov evrov, je uprava Rimskih term banke zaprosila za sindicirano dolgoročno posojilo.

Medicinski in bolnišnični program bosta ukinjena Noveliran investicijski program ohranja turistični in zdraviliški program v celoti, medtem ko ukinja specialni medicinski in bolnišnični program, ki bo nadomeščen s povečanjem hotelskih namestitvenih zmogljivosti. Predvidena je tudi ureditev dodatnih 100 parkirnih mest za zaposlene in dnevne obiskovalce ter ureditev parka v območju pod centralnim objektom do magistralne ceste Laško - Zidani Most.