Četrtek,
18. 7. 2013,
9.31

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 18. 7. 2013, 9.31

7 let, 8 mesecev

Rimske terme bi prodali za 8,5 milijona evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Upniški odbor predlaga, da se prodaja družbe Rimske terme, ki je v stečaju od marca letos, proda kot poslovna celota na javni dražbi z izklicno ceno v višini 8,5 milijona evrov.

Upniški odbor je tudi proučil predlog, da se Rimske terme prodajo za 15 milijonov evrov, vendar so upniki ocenili, da se na tako visoko ceno ne bo javil noben ponudnik.

Družbo bodo poskušali prodati septembra Stečajni upravitelj Rimskih term Boris Dolamič bo družbo poskušal prodati septembra, če prodaja takrat ne bo uspešna, pa bo oktobra vložil nov predlog za prodajo, je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve.

Zaključek stečaja konec leta 2014 ali v začetku 2015 V primeru uspešne prodaje Dolamič pričakuje, da bodo Rimske terme prenehale poslovati v stečajnem postopku konec leta 2013. Poplačilo prednostnih, ločitvenih in navadnih upnikov naj bi izvedel v začetku leta 2014. Zaključek stečajnega postopka pa je Dolamič predvidel konec leta 2014 ali v začetku leta 2015 po unovčitvi celotne stečajne mase.

Med največjimi upniki tudi NLB in država V stečaju Rimskih term je okoli 190 upnikov prijavilo za skupno 36,4 milijona evrov terjatev, Dolamič pa jih je priznal za nekaj manj kot 28 milijonov evrov. Med največjimi upniki Rimskih term so Nova Ljubljanska banka z 8,3 milijona evrov priznanih terjatev, država s skoraj šestimi milijoni evrov, SID banka s 5,9 milijona evrov, Nova kreditna banka Maribor s 4,1 milijona evrov, Gorenjska banka s tremi milijoni evrov, Banka Celje z 2,3 milijona evrov ter Davčna uprava RS in družba Prvi faktor s po 1,7 milijona evrov priznanih terjatev.

Maja s 43.000 evri čistega dobička Dolamič je v rednem poročilu zapisal, da tekoče poslovanje Rimskih term poteka nemoteno in uvedba stečaja na poslovanje ni vplivala. Rimske terme so tako maja letos ustvarile skoraj 43.000 evrov čistega dobička, izguba od začetka stečaja 13. marca do konca maja pa je znašala le 4300 evrov, navaja.