Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 9. 2023,
7.56

Osveženo pred

2 meseca, 4 tedne

Oglasno sporočilo

Natisni članek

marketing Umetna inteligenca PR članek komuniciranje mediji Weekend Media Festival

Ponedeljek, 4. 9. 2023, 7.56

2 meseca, 4 tedne

16. Weekend Media Festival

Prvi festivalski video, ustvarjen s pomočjo umetne inteligence

Oglasno sporočilo

Kako doseči uspeh v dobi umetne inteligence? Kako zgraditi podjetje in ohraniti njegovo neodvisnost? To so le nekatera vprašanja, ki jih bo naslovil program 16. Weekend Media Festival, ki bo od 21. do 24. septembra gostil vrhunske strokovnjake in navdušence iz medijskega sveta. V središču pozornosti bodo aktualne teme in trendi, ki bodo predstavljeni v čudovitem ambientu stare Tobačne tovarne v Rovinju. Predogled festivala je potekal v Zagrebu, kjer so se zbrali številni medijski obrazi in strokovnjaki iz sveta medijev.

weekend media festival | Foto: Weekend Media Festival Foto: Weekend Media Festival

16. Weekend media festival: najpomembnejše teme iz sveta medijev, komunikacije in podjetništva konec septembra v Rovinju

Weekend Media Festival se že leta uveljavlja kot ključni dogodek v regiji, ki sledi, promovira in ustvarja najnovejše medijske trende. Letošnja novost je integracija umetne inteligence v organizacijo festivala.

V duhu inovacij je festival predstavil prvi promocijski video, ustvarjen z AI-tehnologijo, ki si ga lahko ogledate tukaj.

Primož Pusar | Foto: Weekend Media Festival Primož Pusar Foto: Weekend Media Festival

Aljoša Bagola | Foto: Primož Lukežič Aljoša Bagola Foto: Primož Lukežič 16. Weekend je tako odprl vrata novim ustvarjalnim obzorjem, v sklopu programa pa bo na sporedu tudi "When AI Meets Creation", razstava fotografij, ustvarjenih z uporabo umetne inteligence.

Panel razprave bodo osvetlile različne vidike uporabe in pasti umetne inteligence - trenutno najbolj vroče teme v svetu komunikacije, veliko novosti in zanimivih pogovorov pa bo tudi na temo televizijskih formatov in vloge vplivnežev.

Posebno pozornost bo pritegnil panel "TV Survival Kit", kjer bodo strokovnjaki razpravljali o tem, kako so tradicionalni televizijski formati preživeli v dobi digitalnih medijev.

 

Zoran Šprajc | Foto: Weekend Media Festival Zoran Šprajc Foto: Weekend Media Festival

Zanimiv bo tudi panel "Što je tu smiješno", kjer bo znan slovenski komik Tin Vodopivec skupaj z drugimi humoristi raziskoval humor v regiji. Panel "Bodi koristen" bo raziskoval vlogo vplivnežev in njihovo odgovornost za pozitivne spremembe v družbi. Razprava "Vsaka napaka nosi s seboj potencial rasti" bo osvetlila, kako napake lahko postanejo priložnosti za učenje. Medtem pa bo panel "Kontroverzni podjetnik" raziskoval, zakaj so podjetniki v medijih pogosto predstavljeni kot kontroverzne osebnosti.

Weekend je že od svojih začetkov sinonim za povezovanje različnih panog, saj združuje domače in mednarodne strokovnjake z različnih področij. Letos bo najbolj odmevno ime singapurski diplomat in nekdanji predsednik Varnostnega sveta ZN Kishore Mahbubani, program pa bodo zaznamovali najbolj znana Hrvatica v svetu luksuzne mode Tanya Golesic, eden najbolj cenjenih vojnih fotografov Jan Grarup, legenda oglaševalskega sveta Ralph Van Dijk, eden vodilnih hrvaških astronomov Korado Korlević in mnogi drugi.

Tomo Ricov | Foto: Weekend Media Festival Tomo Ricov Foto: Weekend Media Festival

Poleg strokovnih razprav in predavanj bo festival ponudil bogat zabavni program, vključno s premiero dokumentarne serije "Srečna mesta: Kopenhagen" in koncertom priznanega regionalnega izvajalca Grše.

Weekend še naprej sledi aktualnim trendom in vprašanjem ter predstavlja prostor, kjer se najdejo odgovori in rešitve. Podroben program najdete tukaj, vse novice pa lahko spremljate preko Facebook, Instagram in Linkedin profilov.

Naročnik oglasnega sporočila je Weekend Media Festival.

Ne spreglejte