Torek,
28. 12. 2010,
14.10

Osveženo pred

7 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 28. 12. 2010, 14.10

7 let, 6 mesecev

Pahor pozval k izvedbi nujnih ukrepov za ohranitev Adrie

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Premier Borut Pahor in minister za promet Patrick Vlačič sta se sestala s predstavniki lastnikov in vodstva Adrie Airways.

Predsednik vlade je pozval k izvedbi nujnih ukrepov, potrebnih za ohranitev družbe v težkih pogojih, ko mnoge nacionalne družbe zaradi nekonkurenčnosti na trgu propadajo.

Tajnikar in Tufek predstavila varčevalne ukrepe Sestanka s premierom in prometnim ministrom sta se kot predstavnika lastnikov Adrie Airways udeležila predsednik uprave Kada Borut Jamnik in prvi mož PDP Matej Golob Matzele, vodstvo družbe pa sta zastopala predsednik upravnega odbora Maks Tajnikar in glavni izvršni direktor Tadej Tufek. Tajnikar in Tufek sta predstavila varčevalne ukrepe, ki so bili znotraj družbe že izvedeni, vključno z nedavnim 20-odstotnim znižanjem plač zaposlenih. Poudarila sta, da je kot naslednji korak pri reševanju družbe ključen dogovor z upniki in vstop strateškega partnerja.

Ministrstvo za promet bo preučilo pripravljeno oceno finančnega stanja, ki so jo pripravili v Adria Airways, in o tem izdalo mnenje.

Zaradi visoke zadolženosti je upravni odbor Adrie Airways prejšnji ponedeljek sprejel program prestrukturiranja družbe, ki so ga že posredovali bankam upnicam. Pogajanja glede programa še potekajo.