Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 12. 2010,
17.03

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 12. 2010, 17.03

7 let, 2 meseca

Pahor in Mehdorn znova o logističnem holdingu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Premier Borut Pahor se bo znova sestal s nekdanjim prvim možem Deutsche Bahna Hartmutom Mehdornom, s katerim se bosta znova pogovarjala o oblikovanju slovenskega logističnega holdinga.

Kot je na novinarski konferenci povedal Pahor, bosta na sestanku med drugimi navzoča tudi prometni minister Patrick Vlačič in prvi mož Slovenskih železnic Goran Brankovič. Podrobnosti ni pojasnil. Je pa minister Vlačič dejal, da je sestanek namenjen naslednji konferenci o slovenskem logističnem holdingu, ki bo v drugi polovici decembra.

Na prvi konferenci izraženi številni pomisleki Prva konferenca o logističnem holdingu je bila 13. septembra na Brdu pri Kranju, na njej pa je Mehdorn predstavil zamisel o povezovanju Slovenskih železnic, Luke Koper in Intereurope. O holdingu so bili takrat izraženi številni pomisleki in številna vprašanja, že takrat pa je premier Pahor napovedal vnovično srečanje s predstavniki podjetij, vlade in strokovnjaki.

Po prvi konferenci o logističnem holdingu so na vladi oziroma na ministrstvu za promet skupaj z zunanjimi strokovnjaki pripravljali odgovore na vprašanja, ki so jih razdelili v tri skupine: ekonomska, pravna in "čustvena". Od odgovorov nanje je odvisna usoda oblikovanja logističnega holdinga.

"Depeša dokazuje, da smo sindikati imeli prav" Sindikat pristaniških delavcev je medtem v sporočilu za javnost zapisal, da depeša, ki je te dni zaokrožila po slovenskih in svetovnih medijih, "jasno dokazuje, da smo sindikati imeli prav, ko smo opozarjali, da se za zamislijo Mehdorna o ustanovitvi logističnega holdinga, skriva načrt Deutsche Bahna, da obvlada Luko Koper in si podredi slovenski logistični prostor".

V sindikatu pristaniških so ogorčeni in razočarani nad dejstvom, da je bil premier Pahor za sanacijo Slovenskih železnic pripravljen tujcem "pod mizo prodati" edino slovensko pristanišče - Luko Koper. Pahorja zato pozivajo, da zaradi svojega ravnanja nemudoma odstopi, ministra Vlačiča pa, da se od projekta logističnega holdinga distancira ter uresniči večkrat javno dano obljubo, "da ne bo grobar slovenske logistike".

Ne spreglejte