David Kos

Torek,
25. 2. 2014,
14.17

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 25. 2. 2014, 14.17

7 let, 7 mesecev

Novi prvi mož Milke za vzhodni Jadran

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pavel Šercl prevzema vodenje družbe Mondelez International na trgih vzhodnega Jadrana, kamor spada tudi Slovenija. V blagovnih znamkah Milka, Oreo, Jacobs in drugih vidi veliko priložnost za rast.

Vodenje uveljavljenega proizvajalca znamk, kot so čokolade in keksi Milka, keksi Oreo, kava Jacobs in žvečilni gumiji Trident, bo na trgih Slovenije, Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Makedonije 1. marca prevzel Pavel Šercl. Je magister poslovodenja in organiziranja (MBA), na tem mestu pa bo nasledil Phila Dickinsona, ki je družbo vodil več kot šest let.

"Mondelez International je podjetje, ki se razvija in nedvomno razume moč majhnih in velikih. Trgi vzhodnega Jadrana predstavljajo veliko priložnost za rast našega podjetja ob konsolidaciji našega vodilnega položaja v vseh kategorijah, v katerih sodelujemo. Kot vodilni na svetovnem trgu prigrizkov želimo porabnikom v tem delu sveta ponuditi njihove priljubljene znamke prigrizkov, ki jim zagotavljajo majhne, čudovite trenutke veselja," je vizijo nadaljnjega razvoja multinacionalke povzel Šercl.

Družba Mondelez International je leta 2012 v 165 državah sveta ustvarila 35 milijard dolarjev prihodkov.