Torek,
4. 1. 2011,
18.48

Osveženo pred

7 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 4. 1. 2011, 18.48

7 let, 6 mesecev

Nova organizacijska shema projekta šestega bloka Teša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Simon Tot je potrdil organizacijsko shemo projekta nadomestni blok 6 Teša.

Z njo se odpravlja kadrovska in strokovna podhranjenost projekta Teš 6, po drugi strani pa ustvarja ekipa, ki bo lahko enakopravno sodelovala z dobavitelji opreme in izvajalci storitev pri projektu.

Tot prevzema vlogo vodje projekta

Na čelu projekta je še vedno projektni svet, vlogo vodje projekta pa začasno prevzema Tot.

Tot se je v ponedeljek sestal s sodelavci na projektu Teš 6, ki so pred iztekom leta 2010 podpisali odstopno izjavo. Na podlagi sestanka je bilo moč sklepati, da si podpisniki niso premislili, so sporočili iz Teša.

"Zagotovljeni so pogoji za normalno delo"

Ob tem dodajajo, da za podpisnike odstopne izjave še vedno velja ponudba, da se z umikom podpisa na odstopni izjavi v naslednjem tednu dni priključijo projektu. Ponudba pa ne velja za zunanje sodelavce in vodjo projekta Bojana Brešarja, ki je z izjavami in dejanji nedvoumno pokazal, da je lojalnost bivšemu direktorju Teša postavil pred lojalnost družbi in projektu, so dodali.

S tem je, kot zagotavljajo v šoštanjski termoelektrarni, uresničena napoved o okrepitvi projektne skupine Teš 6, zagotovljeni pa so tudi pogoji za normalno nadaljevanje del na projektu.

Odstopilo je 15 članov projektne skupine

Večina članov projektne skupine za Teš 6 je prejšnji ponedeljek Totu poslala izjavo o nepreklicnem odstopu iz projektne skupine. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, niso več neposredno in strokovno vpeti v izvajanje projekta, zato ne morejo prevzeti odgovornosti glede izvedbe projekta. Odstopilo jih je več kot 15.