Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 9. 2017,
16.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Natisni članek

NLB poslovanje dobiček

Petek, 1. 9. 2017, 16.34

6 let, 7 mesecev

NLB Skupina s 70 odstotkov višjim dobičkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

NLB | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Nova Ljubljanska banka (NLB) je v prvem polletju letos na ravni skupine ustvarila 117,9 milijona evrov čistega dobička, kar je 70 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Matična banka je imela 105,3 milijona evrov čistega dobička, 48 odstotkov več kot v lanskem obdobju, so sporočili iz NLB.

Kot so sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze, so se s poslovanjem danes seznanili nadzorniki, ki so zadovoljni z doseženim, saj NLB s še enim uspešnim četrtletjem potrjuje, da je postavljena strategija prava.

"Trdni temelji, ki jih je banka položila za vzdržno dobičkonosno prihodnost, so jasna vizija, finančna uspešnost in trdna kapitalska osnova. Veseli nas, da na tej osnovi NLB svoj strateški fokus usmerja v samo srčiko poslovanja - svoje stranke," je v imenu nadzornega sveta poudaril njegov predsednik Primož Karpe.

NLB Skupina je imela v polletju 102 milijona evrov dobička pred oslabitvami in rezervacijami, dva odstotka več kot v enakem obdobju lani. Čisti prihodki so bili z 241,1 milijona evrov nižji za odstotek, pri tem so čiste obresti upadle za pet odstotkov na 148,6 milijona evrov.

Banka NLB je imela 51 milijonov evrov dobička pred oslabitvami in rezervacijami, 12 odstotkov manj kot pred enim letom. Čisti prihodki so se znižali za 8,1 odstotka na 136 milijonov evrov, pri tem so čiste obresti upadle za 12,6 odstotka na 76 milijonov evrov.

Z delom začela komisija za preiskavo iranskih poslov v NLB

Z delom je danes začela parlamentarna preiskovalna komisija, ki bo pod drobnogled vzela sume pranja denarja in financiranja terorizma z iranskimi posli v NLB v letih 2009 in 2010. Seja je bila zaprta za javnost, njen namen je bil le dogovor o delu. Petčlanski komisiji, ki bo poleg politične odgovornosti iskala tudi možnosti za spremembo zakonodaje s področja preprečevanja pranja denarja, predseduje Jani Moderndorfer iz SMC.

Ne spreglejte