Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 8. 2011,
11.43

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

stečaj Ptuj

Torek, 23. 8. 2011, 11.43

7 let, 2 meseca

Nizke gradnje Ptuj v stečaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Okrožno sodišče na Ptuju je danes začelo stečajni postopek nad družbo Nizke gradnje Ptuj.

Za stečajnega upravitelja je imenovalo Tomaža Čada, upniki lahko terjatve prijavijo do 23. novembra, je razvidno iz današnje objave na Agenciji RS za javnopravne evidence in storitve. Brez dela bo ostalo 80 ljudi, ki so takšen razplet pričakovali.

Upniki imajo tri mesece časa za prijavo terjatev

Predlog za začetek stečajnega postopka je v ponedeljek vložila uprava družbe, saj ni dočakala odgovora še zadnjega zainteresiranega vlagatelja, ki bi bil pripravljen kapitalsko vstopiti v podjetje in tako rešiti njegovo nadaljnjo usodo.

Upniki imajo sedaj tri mesece časa za prijavo svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice v stečajnem postopku. Zadnji dan roka za prijavo terjatev ter ločitvenih in izločitvenih pravic je 23. november.

Delo bo izgubilo 80 ljudi

Družba je zaposlenim dolžna še julijsko plačo in letošnji regres. Delo bo izgubilo 80 ljudi. "Nič krivi in nič dolžni delavci bodo spet edini, ki bodo plačali za vse napake in požrešne interese lastnikov ter zaradi nedelovanja pravne države," je dejal vodja sindikata v podjetju Marjan Zebec.

V težave so zašli zaradi CPM Direktor družbe Mitja Omulec je zahtevo za stečaj vložil potem, ko mu je začetek stečajnih postopkov 9. avgusta naložil tudi nadzorni svet, če do preteklega tedna ne bi uspel najti zainteresiranega vlagatelja ali pa najti ustreznega dogovora z Mestno občino Ptuj o nadaljevanju projekta ptujske podtalnice in s tem tudi normalizacije zaostrenih odnosov po stečaju Cestnega podjetja Maribor (CPM).

Podjetje Nizke gradnje Ptuj je v težave zašlo prav zaradi CPM, ki je ptujskemu podjetju, v katerem je hkrati tudi večinski lastnik, ostalo dolžno okoli 1,5 milijona evrov. Podjetje bi s prihodom vlagatelja po mnenju vodstva družbe zagotovo lahko obstalo, saj je letni promet družbe okoli šest milijonov evrov, dela so imeli dovolj, prav tako pa ni zadolženo.

Ne spreglejte