Sreda,
24. 4. 2013,
21.33

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 24. 4. 2013, 21.33

7 let, 8 mesecev

Neuradno: Šef Gazproma se bo v petek srečal z Bratuškovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Predsednik uprave ruskega energetskega giganta Gazproma Aleksej Miller naj bi v petek pripotoval v Ljubljano, kjer naj bi se srečal s premierko Alenko Bratušek.

Miller je Slovenijo nazadnje obiskal februarja lani, ko je podpisal aneks k sporazumu o ustanovitvi družbe Južni tok Slovenija. O petkovem obisku pri Bratuškovi pa je poročala STA, ki je informacije izvedela iz virov blizu vlade. Kabinet predsednice vlade sicer srečanja uradno še ni napovedal.

Projekt investicije v Južni tok je bil zapečaten novembra lani, ko je sta Rusija in Slovenija dokončno potrdili investicijo v slovenski del plinovoda Južni tok. Gradnja plinovoda Južni tok naj bi se v Sloveniji po načrtih začela leta 2015, plin pa bi lahko čez slovensko ozemlje stekel v letu 2017.

Slovenijo bo sicer 3. maja obiskal tudi ruski zunanji minister Sergej Lavrov. Glavne teme pogovorov bodo Južni tok, Sirija, Severna Koreja in Afganistan. To bo Lavrovov povratni obisk. Slovenski zunanji minister Karel Erjavec je bil namreč lani jeseni v Moskvi, kjer se je srečal z ruskim kolegom ter z ministrom za zveze in množične komunikacije Niklajem Nikiforovom.