Torek,
14. 5. 2013,
16.29

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 14. 5. 2013, 16.29

7 let, 8 mesecev

Najfinančnik leta je postal Niels Eric Bechs Jacobsen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V okviru letošnje že 30. Finančne konference so v Portorožu podelili tudi nagrado za najfinančnika leta 2012.

Najfinančnik je postal finančni direktor družbe Goodyear Dunlop tires za srednjo in jugovzhodno Evropo Niels Eric Bechs Jacobsen, ki je tako nasledil Daga Kralja.

Že 30. finančna konferenca, ki jo pripravljata Ljubljanska borza vrednostnih papirjev in Poslovna akademija Finance, se letos osredotoča na odgovor na vprašanje, kje smo in kam gremo. V dopoldanskem delu konference je predsednik ciprskega združenja CFA Pambos Panajotu predstavil, kaj je v ciprskem primeru šlo narobe in kaj se lahko iz njega naučimo.

Med drugim je opozoril, da je Ciper imel dober pravni okvir in regulativo, a je kljub temu v praksi odpovedal nadzor nad bankami, ki so bile tako močno izpostavljene. Tveganje je bilo bistveno preveliko tako glede na velikost države kot na dolžnosti bank do svojih varčevalcev, je ocenil.

Popoldne bo med drugim potekala okrogla miza o sanaciji bank, ki ji bo za uvod služil nastop Boja Lundgrena, nekdanjega švedskega finančnega ministra in donedavnega generalnega direktorja Švedskega urada za javni dolg.