Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
29. 9. 2017,
16.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

1

Natisni članek

Osebne finance dražba stanovanj dražba Ankaran

Petek, 29. 9. 2017, 16.44

6 let, 7 mesecev

Na dražbi štirje apartmaji v Ankaranu

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

1

Apartmajsko naselje Oltra v Ankaranu | Foto Stečajni upravitelj

Foto: Stečajni upravitelj

V apartmajskem naselju v Ankaranu bodo 8. oktobra na peti dražbi na prodaj štirje apartmaji. Izklicne cene znašajo med 141 tisoč in 193 tisoč evri.

Apartmajsko naselje Oltra v Ankaranu stoji na ankaranski obali, le nekaj metrov od morja. Leta 2009 ga je zgradilo gradbeno podjetje Primorje, ki je kmalu zatem končalo v stečaju. Stečajni upravitelj Rudolf Hramec bo na peti javni dražbi poskušal prodati zadnja štiri stanovanja z izklicno ceno med 141 tisoč in 193 tisoč evri. Gre za večja mansardna stanovanja.

Naselje obsega 28 apartmajskih hiš, ki so urejene v treh vrstah. Skupaj je tam 88 apartmajskih stanovanj s pripadajočimi zelenicami v pritličju in terasami v nadstropju. V zadnji, četrti vrsti od morja, je skupna garaža v treh etažah.

Naselje Oltra stoji le nekaj metrov stran od morja. | Foto: Stečajni upravitelj Naselje Oltra stoji le nekaj metrov stran od morja. Foto: Stečajni upravitelj Na januarski dražbi je Hramec prodal osem od 12 stanovanj, zanje pa skupaj iztržil 1,5 milijona evrov. Vsega skupaj mu je iz stečajne mase Primorja uspelo prodati 30 stanovanj, preostala so prodali pred stečajem.

Najnižja bo cena 105 kvadratnih metrov velikega apartmaja z ložo, teraso in dvema parkirnima mestoma. Cena dupleksa z 89 kvadratnimi metri stanovanjske površine znaša 128.549 evrov, vsako parkirno mesto pa 6.205 evrov. Skupaj torej 140.959 evrov.

Najdražje bo na prodaj petsobni apartma s 146 kvadratnimi metri bruto površine. Poleg 126 kvadratov stanovanjske površine mu pripadata še 11 kvadratov velika terasa ter loža. Vključno z dvema parkirnima mestoma bo treba zanj odšteti najmanj 193 tisočakov.

Povpraševanje obstaja

Stečajnik Hramec je pred dražbo optimističen, saj pravi, da se danes dražja stanovanja prodajajo bolje kot pred leti. Temu primerno je tudi povpraševanje kupcev pred peto dražbo, pojasnjuje. 

Kupec, ki bo ponudil največ, bo moral plačati še davek na dodano vrednost in druge dajatve, stroške prodaje, stroške izbrisa vpisanih bremen in stroške prevzema nepremičnine.

Znesek izklicne cene se bo zviševal v koraku po tisoč evrov. | Foto: Stečajni upravitelj Znesek izklicne cene se bo zviševal v koraku po tisoč evrov. Foto: Stečajni upravitelj Javne dražbe se lahko udeležijo tisti dražitelji, ki bodo najpozneje en delovni dan pred dražbo vplačali deset odstotkov izklicne cene stanovanja ali prodajalcu izročili bančno jamstvo. Ogled nepremičnin je mogoč po predhodnem dogovoru na telefonski številki 05/85 00 351.

Če želi dražitelj kupiti zgolj enega izmed predmetov prodaje, pri čemer je pripravljen dražiti več nepremičnin, lahko vplača varščino zgolj za nepremičnino z najvišjo izklicno ceno.

Znesek izklicne cene se bo zviševal v koraku po tisoč evrov.

Javna dražba s začetkom ob 10. uri bo na Idrijski cesti 1 v Ajdovščini.

Ne spreglejte