Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 3. 2009,
14.05

Osveženo pred

7 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 31. 3. 2009, 14.05

7 let, 5 mesecev

Minister Vlačič odprl sejem Megra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Minister za promet Patrick Vlačič je na sejmišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni odprl mednarodni sejem gradbeništva in gradbenih materialov Megra.

K varovanju okolja v svojih programih in aktivnostih težimo tudi na ministrstvu za promet, skladnost okoljske ozaveščenosti, strokovnih razprav in diskusij, skupaj s celovitim pregledom ponudbe gradbenih storitev in gradbenih proizvodov, pa je zagotovo prihodnost gradbene dejavnosti, je povedal Vlačič in gradbeništvo ocenil kot izjemno pomembno gospodarsko panogo. Za razvoj avtocest namenili rekordnih 823 milijonov evrov Zavedamo se, da z večjim vlaganjem v prometno infrastrukturo aktivneje rešujemo ne samo prometno, temveč tudi varnostno problematiko na slovenskih cestah, lani je bilo na primer razvoju in obnovi avtocest namenjenih rekordnih 823 milijonov evrov, je nadaljeval minister in za letos napovedal manj vlaganj v gradnjo, ki pa vendar ne bodo zanemarljiva. Postavke v rebalansu V skladu z rebalansom naj bi cestnemu omrežju namenili dobrih 280 milijonov evrov, od tega slabih 20 odstotkov za izvajanje avtocestnega programa, dobrih 80 odstotkov pa za izvajanje programa državnih cest. Evropskim projektom na področju cest v Sloveniji bo namenjenih 43,7 milijona evrov, od tega avtocestam 85 odstotkov.

Nadaljevanje naložb v letališko infrastrukturo

Železniški infrastrukturi bomo letos namenili skoraj 111 milijonov evrov in pol, za nadaljevanje naložb v posodobitev letališke infrastrukture na mariborskem letališču Edvarda Rusjana pa bo vlada zagotovila dobre štiri milijone evrov. "Vse to seveda za gradbeništvo ne bo samo priložnost, ampak hkrati tudi nujni pogoj za nadaljnji razvoj te dejavnosti," je še povedal minister.

Po mnenju direktorja Pomurskega sejma Janeza Erjavca ima gradbeništvo kljub trenutni krizi prihodnost, krizo je po njegovem potrebno izkoristiti kot priložnost za ureditev številnih slabosti na področju organizacije vseh dejavnosti, povezanih z gradnjo na državni ravni.

Potrebni bodo sprememba in dopolnitev zakonodaje, harmonizacija evropskih standardov v slovensko zakonodajo, noveliranje stanovanjske politike in učinkovita javna gradnja, predvsem pa dolgoročna vizija Slovenije, na osnovi katere se lahko postavijo nacionalni projekti, je poudaril Erjavec.

Ne spreglejte