Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 9. 2011,
15.21

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

železnica država

Petek, 16. 9. 2011, 15.21

7 let, 3 mesece

"Mi bomo še enkrat podprli Pfeiferja!"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
To pred sredino prvo sejo novega nadzornega sveta zagotavlja njegov član in predsednik sveta delavcev na Slovenskih železnicah Silvo Berdajs.

Kot smo že poročali, se bo v sredo na konstitutivni seji sestal novi nadzorni svet, ki mu bo predsedoval najstarejši nadzornik, upokojenec Viktor Markežič. Na seji bodo nadzorniki predvidoma izbrali predsednika in njegovega namestnika, seznanili pa se bodo tudi z imenovanjem Ervina Pfeiferja za predsednika uprave Holdinga Slovenskih železnic. Slednjega je s pomočjo kadrovske agencije Profil za novega prvega moža državnih železnic imenoval nekdanji nadzorni svet. Državna agencija za kapitalske naložbe (AUKN) kot skupščina državnih železnic pa njegovemu imenovanju ni prižgala zelene luči, zato je tudi razrešila stare in imenovala nove nadzornike na železnici. Zaposleni za Ervina Pfeiferja "Ervin Pfeifer ima dva glasova od šestih v nadzornem svetu zagotovljena," poudarja njegov član in predsednik sveta delavcev na Slovenskih železnicah Silvo Berdajs. Kako se bodo odločili drugi člani, pa ne želim špekulirati," pravi predsednik sveta delavcev.

Če res pride Pfeifer, že kmalu odide Brankovič Če bi Ervin Pfeifer dobil podporo tudi med novimi nadzorniki, kar bi bilo po mnenju mnogih poznavalcev veliko presenečenje, lahko v prihodnjo upravo Slovenskih železnic pripelje še dva člana po lastni izbiri, četrti član pa bo predstavnik delavcev, že dosedanji delavski direktor Albert Pavlič. Če torej Ervin Pfeifer morda le dobi zeleno luč novih nadzornikov in oblikuje novo upravo, ugasne mandat aktualnemu generalnemu direktorju državnih železnic Goranu Brankoviču. V skladu z njegovo pogodbo o zaposlitvi mu v primeru odpoklica brez utemeljenega razloga pripada odpravnina v višini šestkratnika povprečne mesečne plače v času opravljanja funkcije. Ali mu bo zares tudi pripadla tako visoka odpravnina v konkretnem primeru, pa bo moral najbrž kakšno besedo povedati tudi novi nadzorni svet.

Ne spreglejte