Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 7. 2013,
8.42

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Janko Medja NLB

Petek, 26. 7. 2013, 8.42

7 let, 2 meseca

Medja ostaja na čelu NLB-ja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nadzorni svet NLB-ja je sprejel poročilo komisije za revizijo, ki je ugotovila, da imenovanje predsednika uprave Janka Medje ni bilo vzročno povezano z najemom kadrovske agencije Korn Ferry.

Medja tako ostaja na čelu največje banke v Sloveniji, ki je v polletju ustvarila 85,5 milijona evrov izgube.

V prvem polletju je NLB dosegel dobiček pred rezervacijami v vrednosti 35,3 milijona evrov. Na rezultat po davkih, ki je bil negativen v vrednosti 85,8 milijona evrov, so vplivali predvsem oblikovane oslabitve in rezervacije ter nižji neto obrestni prihodki. Skupina NLB je pred rezervacijami dosegla dobiček 35,1 milijona evrov, po davkih pa je bil rezultat negativen v višini 91 milijonov evrov.

Za banko je ključno, da se osredotoči na izvajanje ključnih prioritet izvajanja ukrepov Nadzorni svet, ki je imel v četrtek maratonsko sejo, je pod vodstvom Franceta Arharja sprejel poročilo komisije za revizijo, pri čemer je ugotovil, da na podlagi poročila centra notranje revizije, nekdanje predsednice komisije ter ustnega poročanja predsednika uprave Medje in direktorice centra notranje revizije Polone Kurtevski ugotavlja, da imenovanje predsednika uprave ni bilo vzročno povezano z najemom kadrovske agencije Korn Ferry International in da se za njegovo imenovanje agenciji ni plačalo nobenega honorarja.

Ob tem nadzorni svet na podlagi ugotovitev interne revizije od uprave pričakuje, da bo v sodelovanju z notranjo revizijo in pogodbenimi partnerji odpravila nekatere procesne in organizacijske pomanjkljivosti, ugotovljene v poročilu, so sporočili iz NLB-ja.

"Nadzorni svet je na podlagi vseh obravnavanih tematik ugotovil, da je za banko v tem trenutku in širših razmerah ključno, da se osredotoči na izvajanje ključnih prioritet izvajanja ukrepov ter v skladu z regulativo na kakovostno delo s strankami in zaposlenimi, na izvedbo nujnega programa prestrukturiranja banke v skladu z dolgoročnimi cilji vrnitve h dobičkonosnosti in vzdržni uspešnost," so po navedbah banke presodili njeni nadzorniki.

Ne spreglejte