Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 10. 2015,
20.20

Osveženo pred

3 tedne, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

stečaj prodaja MG Mind Veljko Jan

Četrtek, 8. 10. 2015, 20.20

3 tedne, 5 dni

KPL prodali sporni bosanski družbi MG Mind

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ljubljansko podjetje KPL je na dražbi kupila družba MG Mind iz Banjaluke. Med osmimi ponudniki je ponudila najvišjo kupnino - 7,9 milijona evrov, je povedal stečajni upravitelj CPL Veljko Jan.

Stečajni upravitelj Cestnega podjetja Ljubljana (CPL) Veljko Jan je prejel osem zavezujočih ponudb za nakup hčerinskega podjetja KPL, ki so ga prodajali iz stečajne mase propadlega CPL. Ta je 100-odstotni lastnik KPL. Po današnji dražbi bo Jan v petek podal predlog, naj se sklene pogodba o prodaji.

Do zadnjega se je za nakup bojeval tudi Pomgrad MG Mind je za KPL že na začetku ponujal najvišjo kupnino, na današnji dražbi pa se je za nakup ljubljanske družbe vse do zadnjega bojeval tudi Pomgrad iz Murske Sobote, je povedal Jan. Oddajo ponudbe so že pred časom potrdili v mariborskem Nigradu, med osmimi ponudniki naj bi bil po poročanju medijev tudi Strabag.

MG MIND na treh črnih seznamih Kot smo že pisali, je podjetje MG Mind zaradi nepoštenih poslovnih praks na tako imenovanem črnem seznamu Svetovne banke in ima prepoved udeleževanja na razpisih, ki jih pripravlja ta mednarodna institucija. Ko smo Jana – ta sicer o imenih podjetij, ki so oddala zavezujoče ponudbe, ni želel govoriti – vprašali, ali ve, da je MG MIND omenjenem črnem seznamu, je odgovoril, da ne in da to za stečajni postopek niti ni pomembno. Po njegovih besedah zakonodaja kot kriterij za izbiro ponudnika določa najvišjo ceno.

Družba MG Mind je zaradi spornih poslovnih praks pristala še na dveh drugih črnih seznamih – Evropske banke za obnovo in razvoj (EBRD) in Interameriške razvojne banke (Inter-American Development Bank), prepoved sodelovanja pri poslih velja do avgusta 2016. "To pomeni, da podjetje ne more sodelovati pri projektih institucij, ki so ga uvrstile na črni seznam, nima pa veljave v Sloveniji. Pri prodaji namreč ne gre za projekt teh institucij," razlaga Jan.

Ne spreglejte