Sreda,
28. 8. 2013,
21.26

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 28. 8. 2013, 21.26

7 let, 7 mesecev

Koliko imajo pod palcem nadzorniki Luke Koper

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Kakšno premoženje imajo nadzorniki, ki so potrdili Gašparja Gašparja Mišiča za šefa Luke Koper?

Ker nadzorniki za svoje odločitve odgovarjajo z vsem svojim premoženjem, smo pogledali, kakšno premoženje (nepremičnine, vrednostne papirje, lastništvo v podjetjih, depozite, umetnine in posojila) imajo nadzorniki Luke Koper, ki so v ponedeljek za predsednika uprave izbrali Gašparja Gašparja Mišiča.

Nadzorniki skrivajo premoženje Od devetih nadzornikov Luke Koper nam ni uspelo priklicati Nebojše Topiča in Nikolaja Abrahamsberga. Jordan Kocjančič pa nam je sporočil, da ne želi razkriti svojega premoženjskega stanja. Po javno dostopnih podatkih je sicer Kocjančič 100-odstotni lastnik podjetja Povše, ki je 25-odstotni lastnik finančne in poslovne družbe Hat, ta pa večinski lastnik Avtotehne, kjer je Kocjančič tudi predsednik upravnega odbora.

Polna usta skromnosti Vinko Može, nekdanji predsednik uprave Aerodroma, danes pa upokojenec, na naša vprašanja o nepremičninah, vrednostnih papirjih ter drugem imetju in posojilih ni hotel odgovarjati. Svoje premoženje skriva tudi prvi nadzornik Dino Klobas. Redkobeseden je bil tudi nadzornik, ki prihaja iz kvote zaposlenih, Mladen Jovičič, ki nam je povedal, da je navaden delavec v podjetju, da živi iz meseca v mesec in da "ne spada v kategorijo ljudi, ki bi zanimala javnost".

Sabina Mozetič, ki v nadzornem svetu Luke Koper zastopa interese lokalne skupnosti, pravi, da ima od nepremičnin v lasti le stanovanje, depoziti, ki jih ima na bankah, pa po njenih besedah niso vredni omembe. Ni lastnica nobenih vrednostnih papirjev, podjetij in tudi ne umetnin večje vrednosti. Odplačuje posojilo, v kakšni višini, ni želela razkriti.

Na vsa vprašanja odgovorila le Godec in Čepar Predstavnik delavcev Stojan Čepar ima v vasi Barka v Brkinih kmetijo z delovnimi stroji in nekaj gozdnimi zemljišči, ki jih je nanj kot na mladega prevzemnika pred nekaj leti prepisal oče. Vrednostnih papirjev nima, bančnih depozitov in vrednejših umetnin tudi ne, pravi. Čepar je lastnik tretjine podjetja, ki se ukvarja z lesarstvom, a kot pravi, to komaj kaj posluje. Odplačuje dve posojili, enega v višini 25 tisoč evrov, ki ga je vzel za nakup strojev na kmetiji, drugega za avtomobil.

Andrej Godec je pojasnil, da je lastnik polovice hiše v Pragerskem, ima nekaj manjših parcel (te je podedoval, vrednost pa je njegovih besedah težko oceniti, saj so majhne in razpršene). Kot pravi, je pravkar odplačal posojilo, ima okoli 25 tisoč evrov v točkah vzajemnih skladov, depozitov pa za okoli 35 tisočakov. Umetnin ali drugih dražjih predmetov nima, prav tako ni lastnik ali solastnik podjetij.