Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 3. 2019,
6.00

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča B&B

Foto: arhiv šole

Natisni članek

advertorial šola Odrasli izobraževanje kariera

Ponedeljek, 4. 3. 2019, 6.00

2 meseca, 3 tedne

Kako ob delu še študirati?

Vsebino omogoča B&B

Foto: arhiv šole

Investicija v znanje se vselej dobro obrestuje. S tem dejstvom nas seznanijo že v rani mladosti, pa vendar se iz takšnih ali drugačnih razlogov pravega pomena usvojenega znanja in dosežene stopnje izobrazbe zavemo šele v odraslosti.

B&B šola | Foto:

Številna vprašanja in dvomi

Se vam je morda kdaj zgodilo, da ste se znašli na točki v svojem življenju, ko ste izgubili smer, kam in kako naprej? Ste opravljali študentsko delo ali poklic, ki vam ni prinesel pravega zadovoljstva in sreče? Ste se odločili za fakulteto, kjer niso imeli posluha za vaše želje?

Ste imeli slab dan in padli na izpitu, kar vam je vzelo vso voljo in motivacijo za nadaljnji študij? So morda na vašo odločitev o nadaljnjem izobraževanju in usposabljanju vplivali družina, znanci in prijatelji ali pa je vašo poklicno pot krojila nepričakovana življenjska situacija, zaradi katere ste morali prekiniti svoj študij?

Se vam zdi, da je izobraževanje za odrasle odlična odločitev, vendar menite, da ni za vas? Mislite, da ste zamudili priložnost za nadgrajevanje znanja in da svoje karierne poti ne morete več spremeniti? Ali pa ste prepričani, da ne zmorete začeti tako obsežnega projekta, kot je izobraževanje ob delu? Naj to ne bo ovira!

Ker nikoli ni prepozno za pridobivanje novih znanj in izkušenj, so danes na voljo številni izobraževalni programi za odrasle, ki se izvajajo redno ali izredno.

Ena izmed bolj priljubljenih šol za odrasle v Sloveniji je gotovo B&B, kjer ponujajo širok spekter zanimivih študijskih programov (poleg šole za odrasle še visoko šolo, višjo strokovno šolo in študij od doma), ki so odlično izhodišče za zaposlitev na različnih področjih.

B&B šola | Foto:

Kako združiti delo in študij?

Marsikdo je prepričan, da ob današnjem tempu nima časa za izobraževanje ob delu. Pa vendar se veliko zaposlenih odloči za izobraževanje ob delu in večina ga tudi uspešno zaključi. Kako jim to uspe?

Največkrat le z manjšo reorganizacijo svojega življenja, saj ima dan slehernega od nas 24 ur, vse drugo pa je stvar organizacije. Odraslemu lahko ponudi prav izobraževanje ob delu nov zagon in stimulativno vpliva na njegov odnos do dela, nova znanja pa mu koristijo pri opravljanju dela.

Primerno za vsakega

Izobraževanje odraslih v šoli B&B je primerno prav za vsakega, ki bi rad razširil svoje znanje in si s tem povečal možnosti in izbiro na področju zaposlovanja. Izobraževanje odraslih je v šoli B&B povsem prilagojeno zaposlenim študentom in staršem mlajših otrok.

Predavanja potekajo v popoldanskem času in niso obvezna, vsekakor pa priporočajo, da jih obiskujete. Izobraževanje odraslih v šoli B&B izvajajo priznani predavatelji, strokovnjaki na svojih področjih.

B&B šola | Foto:

Na šoli poudarjajo, da so ponosni na dosežke diplomantov, ki vedno znova prejemajo nagrade in priznanja na različnih razpisih.. Imajo bogato zgodovino, ki temelji na zaposlovanju najboljših kadrov in nenehnem uvajanju sodobnih metod učenja.

Velik pomen pripisujejo zaposljivosti diplomantov, zato trenirajo tudi veščine, ki jih ni možno oceniti s šolsko oceno, ampak imajo pri delodajalcih prednost pred stopnjo izobrazbe.

Izobraževanje odraslih - stopnja dosežene izobrazbe

Organizacija B&B sicer nudi izobraževanje za odrasle na različnih stopnjah. Z izobraževanjem od delu lahko pridobite srednješolsko izobrazbo, prav tako pa lahko zaključite višjo ali visoko šolo.

Na ravni srednje šole vam B&B nudi izobraževanje odraslih na področju ekonomije in logistike. Še več izbire je na višji šoli. Izobraževanje odraslih B&B na stopnji višješolskega izobraževanja ponuja naslednje programe:

Šola B&B pa vas prek Izobraževalnega Centra energetskega sistema (ICES) usmerja tudi v inženirska študijska programa:

Visokošolski študij prihodnosti pa je študij varstva okolja, ki ga nudijo na Visoki šoli za trajnostni razvoj B&B. Z diplomo postanete diplomirani okoljevarstvenik.

B&B šola | Foto:

Zakaj izbrati B&B izobraževanje?

V B&B se zavedajo, da odločitev za nadaljnji študij (poleg redne zaposlitve in družine) ni lahka, zato so pripravljeni prisluhniti željam in potrebam vsakega posameznika, ki se odloči nadgraditi in razširiti svoje (že obstoječe) znanje.

Če niste povsem prepričani, katero področje bi vam najbolj ustrezalo, se za nasvet lahko obrnete na eno izmed naših kariernih svetovalk ali organizatork izobraževanja. Skupaj boste preverili svoje zaposlitvene možnosti in se pogovorili o nadaljnji poti.

KONTAKT

PRIDOBITE VEČ INFORMACIJ O ŠOLI

Ne spreglejte