Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 1. 2018,
14.34

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Fakulteta za slovenske in mednarodne študije PR članek študij informativni dan

Sreda, 31. 1. 2018, 14.34

6 let, 3 mesece

Kaj obljublja nova fakulteta?

Oglasno sporočilo

Fakulteta za slovenske in mednarodne študije je članica Nove Univerze in izvaja univerzitetno izobraževalno, znanstveno, raziskovalno, študijsko in svetovalno dejavnost na področju interdisciplinarnih humanističnih in sorodnih znanosti.

Fakulteta | Foto:

V letu 2018/2019 razpisuje nov akreditiran univerzitetni študijski program SLOVENSKI ŠTUDIJI, ki celostno obravnava identiteto slovenskega naroda in teritorija. Osrednje poslanstvo fakultete tako predstavlja slovenoslovje.

Združuje specifična znanja o fenomenih slovenstva – z vidika zgodovine, etničnosti in etnične raznolikosti, naravnih danosti in kulturne dediščine, politike in geostrateškega položaja, gospodarstva, slovenskega jezika in književnosti, slovenske umetnosti, filozofije medkulturnosti ter okoljskih vidikov trajnostnega razvoja Slovenije, idr.

V slovenskem prostoru je razpisani študijski program edinstven ter primerljiv s podobnimi tujimi programi, kot so npr. Irish studies, American studies, Kroatologija, Niederlande-Studien. Izhodišče študija so skupnost, posameznik ter ozemlje, ki ga Slovenci naseljujemo in tako v interakciji s sosednjimi prostori sooblikujemo.

Praksa in vaje predstavljajo obvezno in v naprej načrtovano prvino dodiplomskega univerzitetnega študijskega programa Slovenski študiji, ki bo diplomante opremil s širokim znanjem in razgledanostjo, oboje pa jim bo omogočilo boljšo in učinkovitejšo komunikacijo, lažje navezovanje stikov, gojenje poslovnih odnosov ter bo ne nazadnje služilo tudi kot pomoč pri sklepanju poslov. Diplomanti Fakultete za slovenske in mednarodne študije bodo imeli namreč veliko možnosti za zaposlitev prav zato, ker je program praktično usmerjen in kot tak vodi k inovativnem razvoju produktov in uspešnih sodelovanj na različnih področjih. Kvalitetno izobraženi posamezniki bodo lahko bistveno prispevali k lokalnem razvoju in delali na različnih področjih - od državnih uprav, turizma in kulturne dediščine, lahko bodo svetovalci v raznih podjetniških razvojnih projektih, se preko gospodarskih zbornic vpletali v eko-gospodarstvo itd. Odvisno od posameznika, njegovega razvoja in volje.

Fakulteta | Foto: ZAKAJ SE VPISATI na FAKULTETO ZA SLOVENSKE IN MEDNARODNE ŠTUDIJE

I FSMŠ je prva fakulteta na področju slovenoslovja, ki celostno obravnava slovenski teritorij, identiteto slovenskega naroda skozi zgodovino do sedanjosti

II Gre za kakovostni študijski program, ki pokriva in združuje slovensko književnost, zgodovino, geopolitiko, kulturo in umetnost

III Izvajanje študijskega programa poteka tudi v Ljubljani

IV Odlični akademski zbor, ki ga sestavljajo vrhunski domači predavatelji in raziskovalci z mednarodnimi izkušnjami

V Dosegljiva cena študija kot odlična investicija v vašo prihodnost

VI Prilagojeni urniki in poglobljeni, interaktivni individualni pristop do študenta - na voljo vam bomo za vaše individualne študijske potrebe

VII Pomoč študentom tudi preko tutorskega sistema

 

V letu 2018/2019 fakulteta razpisuje štipendije in obročno odplačevanje.

 

Informativni dnevi bodo potekali v Ljubljani, na Cankarjevem nabrežju 11, v petek 9.2. ob 16:00 uri in v soboto, 10.2. ob 11:00 uri.

Vpisne informacije, cenik in študijski program najdete na spletni strani fakultete.

Ne spreglejte