Ponedeljek,
27. 5. 2013,
8.07

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 27. 5. 2013, 8.07

7 let, 8 mesecev

Jeseni naprodaj tudi Triglav in Petrol?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Vlada naj bi dopolnila seznam družb za prodajo, ki je bil pripravljen kot eden izmed ukrepov za izhod iz krize. Zelo verjetno je, da bomo jeseni prodajali tudi Zavarovalnico Triglav in Petrol.

Kot enega izmed ukrepov za izhod iz krize je vlada pod vodstvom Alenke Bratušek določila seznam 15 družb za prodajo. Do konca septembra pa naj bi zdaj vlada dokončno odločila, kateri deleži v državnih podjetjih bodo naprodaj. Vse kaže, da bo jeseni ta seznam dopolnjen.

Kot je za Finance povedal vladni vir, se na vladi zavedajo, da je bil seznam družb za prodajo prekratek. "Jeseni ga bomo dopolnili, ko bo sprejeta klasifikacija naložb. Zelo verjetno je, da bosta takrat na seznamu tudi Triglav in Petrol. Za zadosten učinek moramo prodati še katero izmed večjih družb, saj bank oziroma NKBM-ja, ki je na seznamu, ta hip ni mogoče," je vir še povedal za Finance.

Prodaje bodo morale biti časovno nekoliko narazen, da ne bi dajali vtisa prodaje iz nuje, ker to lahko niža kupnine, je za Finance še dodal vladni vir. Poznavalci sicer menijo, da vlagatelji poznajo trenutni položaj Slovenije in da takšnega vtisa ni mogoče preprečiti, še poročajo Finance.

Daljši seznam podjetij za prodajo naj bi zahtevala tudi Evropska komisija, ki bo sicer v sredo podala mnenje o ustreznosti reformnega programa in programa stabilnosti ukrepov, ki ga je slovenska vlada pred tedni poslala v Bruselj. Koalicijska SD je sicer že ob obstoječem seznamu 15 podjetij izrazila nasprotovanje in dvome.