Torek,
16. 11. 2010,
14.47

Osveženo pred

7 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 16. 11. 2010, 14.47

7 let, 5 mesecev

Irska naj bi se nagibala k sprejemu evropske pomoči za banke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Irska se nagiba k temu, da bi privolila v evropsko pomoč njenim bankam in se tako izognila finančnemu reševanju celotne države, je pisal irski časnik Irish Independent.

S pristankom na injekcijo bankam bi finančni minister Brian Lenihan po navedbah časnika pripomogel k umiritvi tečaja evra in pomiritvi trgov. Časnik svoje navedbe gradi na neimenovanem viru.

V Bruslju bodo razpravljali o finančnih težavah Irske, Portugalske in Grčije Irski premier Brian Cowen je sicer še v ponedeljek vztrajal, da Irska ne daje nobene vloge za finančno pomoč državi, se pa s partnerji konstruktivno pogovarjajo o tem, kako čim bolje podpreti finančno in bančno stabilnost.

Lenihan se bo v Bruslju udeležil srečanja finančnih ministrov držav v območju evra, na katerem bodo razpravljali o fiskalnih težavah Irske, Portugalske in Grčije, ki resno ogrožajo stabilnost območja evra.

Dublin sicer dokončuje oblikovanje težko pričakovanega štiriletnega in 15 milijard evrov težkega varčevalnega načrta, s pomočjo katerega naj bi javnofinančni primanjkljaj do leta 2014 znižali pod tri odstotke bruto domačega proizvoda.