Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 12. 2010,
10.12

Osveženo pred

7 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 6. 12. 2010, 10.12

7 let, 6 mesecev

Harrah's Entertainment se spet zanima za Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Ameriška igralniška korporacija Harrah's Entertainment se spet zanima za naložbo v slovensko igralništvo.

Za lastniški delež v Hitu naj bi že ponudila okrog 60 milijonov evrov. Konkretnih načrtov za naložbo sicer po dostopnih informacijah za zdaj še ni, saj mora država najprej preurediti igralniško zakonodajo.

Ministrstvo za finance že seznanjeno s ponudbo Nekdanji prvi mož Hita Branko Tomažič je povedal, da so vsi člani komisije za pripravo nove igralniške strategije, ki deluje pri ministrstvu za finance, prejeli dokument, da se Američani vnovič zanimajo za naložbo v Hit.

S tem je potrdil pisanje Dela, da je Harrahsova lobistka Sally Painter v dokumentu z naslovom "Možnosti za premislek slovenske vlade o prestrukturiranju oziroma ponovni oživitvi Hita" razdelala tri različice lastniško-upravljavskih rešitev za novogoriško igralniško družbo. Šlo naj bi za možnost skupne naložbe, delno ali popolno prodajo ter menedžersko pogodbo s "tretjo stranko".

Nad načrti navdušen tudi Pahor Ameriška družba Harrah's Entertainment (nedavno se je preimenovala v Caesar's Entertainment) se je že pred petimi leti neuspešno dogovarjala o skupni naložbi z novogoriškim Hitom. Da si spet utira pot v slovensko igralništvo, je potrdilo več virov, z načrti naj bi bil že seznanjen tudi predsednik vlade Borut Pahor. Še več: nad njimi je bil menda navdušen, zamisel pa naj bi mu bila predstavljena med obiskom New Yorka konec septembra.

Vlada pripravljena na uvedbo ustreznih dajatvenih olajšav Predlog strategije za razvoj igralništva, ki med drugim predvideva izjemo za mega igralniško zabaviščne centre, bo vlada predvidoma potrjevala ta teden. V primeru javno-zasebnega partnerstva pri takem projektu bi bila država namreč pripravljena na zmanjšanje lastniškega deleža pod 51-odstotni prag in uvedbo ustreznih dajatvenih olajšav.

Ministrstvo se bo odzvalo samo na dovolj zrele pobude Že v torek naj bi o strategiji igralništva in poslovnih načrtih Harrahsa razpravljali ministri na sestanku s premierom, a s tem na finančnem ministrstvu niso seznanjeni. Sicer pa je minister Franc Križanič danes in v torek na srečanju finančnih ministrov držav v območju evra v Bruslju, so dodali.

Ob tem na finančnem ministrstvu pojasnjujejo, da kot resorno pristojno ministrstvo za področje iger na srečo spremljajo raznovrstne pobude in interese glede potencialnih naložb na področju igralništva. V skladu s svojimi zakonskimi pristojnostmi se bo ministrstvo do takšnih naložb tudi opredeljevalo, ko bodo takšne pobude dovolj zrele za javno obravnavo, so dodali.

Ne spreglejte