Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 12. 2010,
13.07

Osveženo pred

7 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 27. 12. 2010, 13.07

7 let, 6 mesecev

Hafner obljubil neizplačane odpravnine v nekaj dneh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Potem ko je začela veljati avtentična razlaga dela zakona o finančnem poslovanju prisilni upravitelj Merkurja Ladislav Hafner obljublja izplačilo odpravnin delavcem Merkurja v nekaj dneh.

Objave v uradnem listu sicer še ni videl, je Hafner povedal za STA, vendar se je v Merkurju dogovoril, da finančne službe začnejo predvidene postopke glede neizplačanih odpravnin delavcem. Slednjih pred objavo avtentične razlage Hafner in prisilna upraviteljica Mersteela Katarina Benedik namreč nista upoštevala kot prednostne terjatve.

Za v torek napovedani protest delavcev pred upravno stavbo Merkurja je po Hafnerjevih besedah z objavo avtentične razlage 3. točke prvega odstavka 21. člena omenjenega zakona postal nepotreben. Obenem je izrazil upanje, da bodo v Merkurju protestnike obvestili o upoštevanju razlage, saj bo sam zadržan do poznejših ur.

Odpravnin niso prejeli

DZ je minuli teden namreč sprejel avtentično razlago tudi zaradi odpuščenih delavcev Merkurja in Mersteela. Slednji odpravnin niso prejeli, ker prisilna upravitelja nista hotela podpisati dokumentov za njihovo izplačilo, dokler razlaga ne bo objavljena v uradnem listu.

Do takrat sta se morala držati navodila okrožnih sodnic, ki pravi, da odpravnine izpred 3. oziroma 5. novembra, ko sta bila začeta postopka prisilne poravnave, veljajo za navadne terjatve in bodo izplačane po potrditvi prisilne poravnave in po njenih pogojih. To je pomenilo za Merkurjeve delavce 60-odstotno, za Mersteelove pa 30-odstotno poplačilo v več letih.

Za 119 delavcev rezerviranih 539.000 evrov Skupina Merkur ima sicer za 119 delavcev Merkurja in Mersteela rezerviranih 539.000 evrov, skupaj pa naj bi odpravnine in odškodnine za delavce, ki so brez službe ostali v času od razglasitve insolventnosti do začetka postopke prisilne poravnave, znašale okrog 900.000 evrov.

Ne spreglejte