Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 10. 2013,
8.12

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aha Mura Mojca Lukančič

Torek, 22. 10. 2013, 8.12

7 let, 2 meseca

Damir Kočan na čelu Aha Mure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Aha Muri so sporazumno razrešili direktorja Matjaža Hudopiska, na njegovo mesto pa imenovali Damirja Kočana.

Vzrok za zamenjavo je po besedah solastnice družbe Mojce Lukančič pospešitev začrtanih ukrepov – tržnega prestrukturiranja, spremembe modela poslovanja in večje produktivnosti. Lukančičeva je ob tem povedala, da je namesto dodelavnih poslov čas za tržno prestrukturiranje v smeri neposredne oskrbe trgovin, licenc in večjega deleža lastne blagovne znamke, tako da Mura ne bo prodajala predvsem storitev, ampak tudi vse več celih izdelkov.

Glede zaposlitve napovedujejo v družbi spremembo števila delavcev v korist proizvodnje, saj naj bi bilo nekaj režijskih delavcev še vedno preveč, račun pri Novi Ljubljanski banki pa imajo še vedno blokiran. Po besedah Lukančičeve zaostali prispevki in davki še niso poravnani, na ministrstvo za pravosodje pa so naslovili vlogo za spremembo zakonodaje, da bi podjetja, ki tekoče poslujejo pozitivno in imajo naročila, lastniki pa jamčijo za obveznosti, zaradi krize imela možnost za obročno odplačevanje.

"Mura ima perspektivo in tudi neodvisni strokovnjaki verjamejo v Muro" S slovenskimi bankami so dosegli dogovor o moratoriju plačil do konca novembra, do takrat pa bodo strateške načrte družbe pregledali neodvisni strokovnjaki. Kot je poudarila Lukančičeva, "pa vsi scenariji kažejo, da Mura ima perspektivo, in tudi neodvisni strokovnjaki verjamejo v Muro".

Damir Kočan, 40-letni ekonomist z izobrazbo MBA in večletnimi direktorskimi izkušnjami – 13 let je bil v skupini Trimo, bil je tudi direktor podjetja v Rusiji in Srbiji –, je ob prevzemu funkcije povedal, da Mura ima ime v Evropi in da lahko naredi veliko več.

Danes, sicer tri dni po običajnem plačilnem dnevu, so zaposleni v Aha Muri dobili septembrsko plačo. Kot je znano, so jo na običajni dan in v celoti dobili tudi pred mesecem dni, pred tem pa je imela družba pri njihovem izplačevanju težave, saj so jih delavci kar pol leta dobivali po delih.

Ne spreglejte