Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 1. 2011,
19.36

Osveženo pred

7 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 4. 1. 2011, 19.36

7 let, 6 mesecev

Časar ni uspel pridobiti visoke odpravnine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Koprsko sodišče je razsodilo, da nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar ni upravičen do 248.000 evrov odpravnine, ki jo je zahteval zaradi razrešitve.

Časarja je zaradi negospodarnega ravnanja junija 2009 razrešil nadzorni svet, negospodarnost pa je potrdila tudi izredna revizija. A sam je prepričan, da so ga razrešili nezakonito, zato je Luko tožil.

Do nadzornega sveta se je obnašal nedopustno Vendar pa sodišče ni našlo nobenega razloga, po katerem bi si zaslužil zahtevanih 12 plač odpravnine, je poročala TV Slovenija. Prej nasprotno: sodišče pravi, da se je Časar kot predsednik uprave do nadzornega sveta obnašal nedopustno, saj so nadzorniki zahtevali podrobna predhodna poročila o vseh načrtovanih poslih, pa jih niso dobili, ker jih je uprava pred njimi skrivala.

Ponujeno novo delovno mesto je zavrnil Prav tako bi moral Časar in ostali člani uprave za vse investicije predhodno pridobiti soglasje nadzornikov, a so posle sklepali mimo njih. Nadzorniki so zato Časarja odstavili, ob tem pa mu je bilo ponujeno novo delovno mesto v družbi, ki pa ga je zavrnil. In tudi zato mu odpravnina zdaj ne pripada, je še ugotovilo sodišče.

Ne spreglejte