Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 12. 2010,
10.34

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 12. 2010, 10.34

7 let, 2 meseca

Boštjančič: Klici so se mi zdeli otročji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdanji predsednik nadzornega sveta Vegrada Klemen Boštjančič je za SiOL dejal, da ga zaradi prikritih groženj ni nikoli skrbelo, saj so se mu zdele "otročje".

Dnevnik je danes objavil daljši pogovor z Boštjančičem, v katerem je ta povedal, da je dobival klice, za katere so mu kasneje poznavalci povedali, da so prikrite grožnje. Dnevnik je dal te njegove besede tudi v naslov članka in na naslovnico svoje spletne izdaje. Boštjančič je za SiOL povedal, da se s tem ne strinja. "To je popolnoma zgrešeno. Jaz ne bi dal takega naslova," je dejal. Lažna imena Boštjančič namreč niti takrat niti danes teh klicev ni razumel kot grožnje. "V resnici sem to vzel kot bežen pripetljaj, ki je v tej državi nekaj normalnega," je povedal. Pojasnil je, da so mu v teh pogovorih rekli nekako takole: "Saj dobro delate, če potrebujete še kakšno pomoč …" Ljudje, ki so ga klicali, so se predstavili z lažnimi imeni in priimki, saj jih je šel kasneje preverit. "Ugotovil sem, da osebe s temi imeni in priimki ne obstajajo ali pa nič ne vedo o tem," je dejal.

Šele ko se je pogovoril s poznavalci, je izvedel, da je šlo za grožnje. "Povedali so mi, naj ne bom naiven, saj gre seveda za prikrite grožnje," pravi. "Nočem se prikazovati kot frajer" Kljub temu ga niti danes ne skrbi, da bi se grožnje, karkoli so že pomenile, uresničile. "Vedno sem mirno spal. Nočem se prikazovati kot kakšen 'frajer', ampak to se mi je vedno zdelo otročje," je povedal. "Ti klici niso nikakor vplivali na moje delovanje v nadzornem svetu Vegrada. Tudi odstopil sem iz popolnoma drugih razlogov," je poudaril.

Groženj ni nikoli prijavil policiji, tudi zato ker pozna primer osebe, ki je prejela še nekoliko resnejše grožnje, pa so ji na policiji povedali, da lahko to zabeležijo kot grožnje, ampak ne gre za kaznivo dejanje, ker ni bilo neposredne grožnje s smrtjo ali telesno poškodbo. "Saj so ponavadi grožnje izrečene tako, da nimaš nobene podlage, da bi lahko kakorkoli nedvoumno sklepal," je dejal.

Ne spreglejte