SiolNET. Novice #MaleZmage
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

#MaleZmage: Jutranja rekreacija ne glede na vreme

0,83

termometer

 | Foto: Bojan Puhek
Foto: Bojan Puhek

Marsikateri starejši občani se zavedajo, da je vsakodnevno gibanje še kako pomembno, zato se vsako jutro, ne glede na vreme, zberejo in v 30 minutah razgibajo vse dele telesa.

Vsako jutro ob 8. uri zjutraj so tam: manjša skupina starejših se zbere v mestnem parku Navje, kjer se razgibavajo in pozdravljajo nov dan. Izvajajo telovadbo 1000 gibov po metodi Nikolaya Grishina, kar pomeni, da v 30 minutah razgibajo vse dele telesa. Začnejo pri dlaneh in končajo pri podplatih.

Takšne skupine se po Sloveniji zbirajo že deset let, v Piranu še dve leti dlje. Vsako jutro pod vodstvom vaditeljev prostovoljcev vadi več kot tri tisoč oseb v 120 skupinah.

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

Vsak delovni dan, dež in sneg nista ovira

V parku Navje se zberejo vsak dan, od ponedeljka do petka ob 8. uri, poleti pa že pol ure prej. Vabljeni so vsi, ne glede na starost, pravi vaditeljica prostovoljka Marija. "Absolutno so dobrodošli tudi mlajši. Skupini iz BS 3 se recimo enkrat na teden pridružijo še otroci iz vrtca."

Slabo vreme jih ne prežene, dodaja, saj imajo načrt B. "Ni problema, premaknemo se pod streho, v kakšen podhod pod bloki, zraven pa je še pekarna, da nam lepo diši po rogljičkih (smeh, op. p.). Je pa malo prepiha, zato so kape takrat obvezne. Dež in sneg nas ne ovirata, ni dneva, ko ne pridemo, razen med konci tednov, ko imamo druge opravke."

Vadba z njimi je brezplačna. Ker zanima tudi mlajše, ki se jim zaradi službe ne morejo pridružiti, razmišljajo tudi o popoldanskih skupinah. Če jih kdaj ujamete na poti, se lahko priključite tudi za pet minut.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin