Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
4. 8. 2015,
12.19

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Srdjan Cvjetović Windows 10 Microsoft

Torek, 4. 8. 2015, 12.19

7 mesecev, 3 tedne

Windows 10: vsako sekundo tudi do 1.500 namestitev

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V prvih 24 urah po uradnem zagonu so uporabniki namestili nov operacijski sistem na 14 milijonov računalnikov, razkrivajo uradni Microsoftovi podatki. Zdaj jih je že veliko, veliko več.

V trenutkih največje obremenitve so našteli okrog 1.500 namestitev na sekundo, trend pa se bo postopoma upočasnjeval, čeprav ga bodo tisti, ki bodo na svoj rezervirani izvod operacijskega sistema Windows 10 čakali, morda dobili šele čez nekaj tednov ali celo mesecev. S postopnim sproščanjem rezervacij želijo preprečiti nevšečnosti, ki bi lahko nastale ob velikih preobremenitvah, če bi vse rezervacije dostavili hkrati, pojasnjujejo v Microsoftu.

Kdor noče čakati, mu ni treba Vsi, ki nočejo ugotavljati, koliko časa bi morali še čakati, in želijo čim prej preizkusiti dobrote nove desetke, lahko negotovosti takoj naredijo konec, če se odpravijo na spletne strani za prenos Windows 10. Izbrati je treba ustrezno različico (32-bitno ali 64-bitno) namestitvenega pripomočka in nato naprej v nova obzorja.

Ta pripomoček je pravi naslov tudi, če želite narediti svoj izvod namestitvene plošče DVD, ki bo še kako prav prišla predvsem, če bi pozneje želeli ponovno namestiti operacijski sistem na popolnoma prazen disk.

Včasih je prvo črto obrambe bolje prepustiti drugim Toda če se niste pripravljeni spoprijemati z morebitnimi otroškimi boleznimi novega operacijskega sistema, ne hitite. Ni vedno najpametneje biti na prvi črti fronte. Podobno velja, če imate pomisleke glede osebnih podatkov, ki jih operacijski sistem zbira in deli z drugimi: privzete nastavitve zasebnosti niso ravno najprevidnejše, morda pa bo v neki od naslednjih nadgradenj zaradi pritiska uporabnikov kaj od tega spremenjeno. Največ se govori o funkciji WiFi Sense, o kateri kroži kar nekaj utemeljenih in še več neutemeljenih pomislekov, ter spremenjeni zasnovi dostave posodobitev in popravkov prek funkcije Windows Update.

Ostanite gospodar svoje zasebnosti Zelo preprost nasvet: obiščite zavihek z nastavitvami zasebnosti in izklopite vse, za kar niste prepričani, da boste potrebovali. Še bolje: med namestitvijo novega operacijskega sistema se odpovejte možnosti privzetih nastavitev (Express Settings) ter izberite nastavitve po meri (Custom Settings) in sproti odklopite vse čudne privzete nastavitve, ki bi vas utegnile motiti.

Ne spreglejte