Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
2. 3. 2015,
11.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HTC Mobile World Congress Barcelona pametni telefoni

Ponedeljek, 2. 3. 2015, 11.59

8 let

Tudi HTC napada na najvišji ravni

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
HTC One M9 je najzmogljivejši telefon tega tajvanskega proizvajalca do zdaj. Pri nas naj bi ga začeli prodajati v začetku maja.

Niti tajvanski proizvajalec mobilnih naprav HTC ni zapravil priložnosti, da v Barceloni razkrije svojega letošnjega aduta v najvišjem razredu pametnih mobilnih telefonov. Pravijo, da so ga razvijali tri leta na podlagi najboljših lastnosti njegovih predhodnikov, z oblikovnega vidika pa stavijo predvsem na eleganco kovine. Novi HTC One M9 bo sicer na voljo v dveh dvobarvnih (srebrna z rožnato-zlato ali zlata z rožnato) in dveh enobarvnih različicah (kovinsko sivi in zlati). Še bolj prilagodljiv uporabniški vmesnik Na novem pametnem telefonu je tudi najnovejša, sedma po vrsti, različica HTC-jevega uporabniškega vmesnika HTC Sense, za katerega na podlagi lokacijsko prilagodljivih vsebin in številnih možnosti nastavljanja obljubljajo največjo prilagodljivost do zdaj. Fotoaparat oziroma kamera na zadnji strani telefona se lahko pohvali z ločljivostjo 20 milijonov pik za fotografije in možnostjo snemanja videoposnetkov tudi s tehnologijo visoke ločljivosti Ultra HD.

Sprednja kamera obljublja odlične posnetke tudi pri slabših svetlobnih pogojih, saj funkcija UltraPixel poskrbi za trikrat večji zajem svetlobe v primerjavi s podobnimi napravami brez te funkcije. Ustvarjalnost pri fotografiranju želijo dodatno spodbuditi s programjem EYE Experience in mnogo novimi učinki, ki jih ta ponuja.

Del domačega zabavnega središča Za vrhunski zvok v novem HTC-jevem paradnem konju skrbijo funkcija HTC BoomSound in že za telefone HTC One tradicionalen par stranskih zvočnikov, usmerjen proti uporabniku naprave, ki je v novincu združen s sistemom zvočnikov 5.1 Dolby® Surround sound3. HTC One M9 podpira 24-bitni zvok visoke ločljivosti s kakovostjo, ki presega tisto pri predvajanju CD-plošč.

Za popolnejše večpredstavno doživetje funkcija HTC Connect omogoča povezovanje z drugimi združljivimi napravami, kot so televizijski sprejemniki ali zunanji zvočniki. Večpredstavne vsebine je tako mogoče preprosto predvajati na drugih napravah domačega zabavnega središča ali prenašati med njimi. Luč dneva je v Barceloni ugledala tudi pametna športna ura HTC Grip, ki so jo namenili "navdušenim rekreativcem". Odločneje v svet navidezne resničnosti HTC je v Barceloni predstavil tudi sodelovanje z družbo Valve, ki, kot pravijo pri HTC-ju, pomeni njihov odločnejši nastop v svetu navidezne resničnosti. Prvi konkretnejši rezultat bo naprava HTC Vive, ki jo opisujejo kot prvi celoviti paket za doživljanje navidezne resničnosti, ki ji do zdaj še ni uspelo preseči razvojne stopnje konceptualne zasnove. Že v prihodnjih mesecih bo predvidoma na voljo razvijalcem, uporabnikom pa do konca letošnjega leta.

Navidezna resničnost je sicer predvsem temelj povsem drugačnega načina doživljanja in igranja iger, a pri HTC-ju upajo, da jim bo njen izjemen potencial uspelo nadgraditi tudi na povsem vsakodnevna dejanja. V ta namen so k sodelovanju privabili tudi nekatere ustvarjalce in ponudnike večpredstavnih vsebin, so med drugim povedali zbranim na predstavitvi v Barceloni.

Ne spreglejte