Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
4. 12. 2015,
11.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

sejem Gospodarsko razstavišče Ljubljana

Petek, 4. 12. 2015, 11.36

8 let

Po jutru se dan (ne) pozna

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani do nedelje poteka sejem zabavne elektronike, računalništva, fotografije in tehnike, kot so opredelili Comptech. Ali je ta opis upravičen?

Ljubljana nekako nima sreče z organizacijo pomembnega sejma informacijskih tehnologij. Roko na srce, pri tem ni edina, celo veliki München, kjer mrgoli tehnoloških podjetij, je bil prisiljen ugasniti svoj nekoč zelo pomemben sejem poslovne informatike Systems oziroma ga preleviti v drugačen dogodek.

Letos je svojo srečo oziroma uspeh na trgu prvič preizkusil sejem Comptech. Obsega prostor hale B, ki so jo razdelili na dva približno enako velika dela. Prvega so namenili računalniškim igram (gaming) in ob tem navedli, da gre za največji gaming, drugega pa razstavnemu prostoru.

Med razstavljavci prevladujejo manjši prodajalci Opisu razsežnosti dela gaming ne bi ugovarjal (več o tem v posebnem prispevku v prihodnjih dneh), toda razstavni prostor le stežka in z veliko mero strpnosti upraviči svoj panožni opis. Res je nekaj zabavne elektronike, res je nekaj zelo malega računalništva, res je tudi nekaj fotografske opreme in tehnike, a med razstavljavci bi na prste ene roke našteli prav proizvajalce oziroma njihove predstavnike iz teh panog.

Prevladujejo (manjši) prodajalci, a so zaradi zapolnitve prostora tam tudi takšni, ki prodajajo ortopedske vložke in potovalne nahrbtnike. In prerokovalci – no, prav, v povezavi s svojimi spletnimi storitvami, zato je v tem primeru vsaj nekaj bežne povezave s temeljno zasnovo dogodka.

Preden zapustite razstavni prostor, preverite program spremljajočih dogodkov Če bi rekli, da nismo videli nič zanimivega, bi bili nepošteni, a veliko stvari z razstavnega prostora bi našli že v vsaki spodobno založeni trgovini, ki nam za to veselje ne bi zaračunala sedem evrov dnevne ali 15 evrov tridnevne vstopnine kot Comptech.

V domeno zanimivega nedvomno spadajo razstavni prostori nekaterih interesnih društev (npr. radioamaterji, astronomi) in srednjih šol s svojimi projekti in rešitvami, pa tudi predavanja in predstavitve, ki se bodo vrstile vse tri dni dogodka, predvsem s področja fotografije (z deli nekaterih znanih slovenskih fotografov) in – kakopak – gaminga.

Ne spreglejte