Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
5. 11. 2014,
11.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

računalništvo v oblaku Microsoft Dropbox

Sreda, 5. 11. 2014, 11.52

8 let

Microsoft in Dropbox napovedala strateško sodelovanje

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Finančni analitiki menijo, da želi Dropbox s to potezo preveriti svojo vrednost pred začetkom pričakovane javne prodaje svojih delnic.

Ponudnik storitev v oblaku Dropbox je sklenil globoko strateško partnerstvo z Microsoftom, kar je gotovo nezaželena novica za Dropboxovega največjega tekmeca Box. Dropbox se želi s to potezo bolj uveljaviti tudi kot ponudnik storitev za poslovne uporabnike (kjer ga njegov največji tekmec prehiteva), a finančni analitiki menijo, da so se za to potezo bolj kot zaradi večanja tržnega deleža odločili zato, da bo preveril utrip trga pred svojim napovedanim začetkom javne prodaje delnic. Najprej integracija na mobilni platformi Sodelovanje predvideva tesno združitev Microsoftove zbirke pisarniških programov Office in orodij Dropbox, kar bi zagotovilo sodelovanje pri urejanju dokumentov te zbirke na podlagi storitev Dropbox tako v spletnih kot tudi mobilnih aplikacijah. Sadove sodelovanja bodo uporabniki najprej zaznali prav na mobilnih napravah, potem pa predvidoma v prvi polovici prihodnjega leta še prek spletnih aplikacij. Lahko bodo dostopali do storitev Dropbox neposredno iz programov zbirke Office, s čimer naj bi do dokumentov in map dostopali hitreje, lahko bodo urejali dokumente zbirke Office neposredno iz storitve Dropbox, nato pa te dokumente sinhronizirali med različnimi napravami ali delili z drugimi uporabniki tudi znotraj pisarniške zbirke.

Nove združene funkcionalnosti bodo na voljo vsem uporabnikom zbirke Office, ki imajo tudi uporabniško ime za storitve Dropbox, poslovni uporabniki (Dropbox for Business) pa se bodo morali naročiti na Microsoftovo storitev pisarniške zbirke v oblaku Office 365. Tuje hočemo, svojega ne damo Microsoft se je že pred nekaj meseci pogovarjal o podobnem sodelovanju tudi s ponudnikom Box, a od takrat ni bilo nič novega. Bolj zanimivo je to, kaj dogovor z Dropboxom pomeni za Microsoftovo lastno storitev sinhroniziranja datotek med napravami shranjevanja v oblaku OneDrive – ker se ji ni niti odpovedal niti zmanjšal njene promocije, je videti, da Microsoft na tem področju vodi dvotirno strategijo: spodbuja uporabo lastnih storitev OneDrive, a obenem lovi v objem tudi uporabnike drugih podobnih storitev, ki niso nastale v njegovi hiši.

Ne spreglejte