Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
3. 3. 2009,
12.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 3. 3. 2009, 12.20

8 let

Internet in mobilnost

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S tem naslovom se prvič na CeBIT-u na enem mestu predstavljajo vse rešitve, ki se vrtijo okrog vsebin.

Nekatera od vprašanj, na katera bodo poskusili odgovoriti, so, kako digitalna vsebina najde svojo pot do portalov in od tam do uporabnikov, kako okrepiti varnost e-poslovanja in zlasti e-trgovin, kako zaslužiti s spletnim oglaševanjem in kako izkoristiti mobilni telefon za ustvarjanje pisarne zunaj pisarne. Razstavni program interneta in mobilnosti v hali 6 bo razdeljen v tri jasno opredeljena tematska področja. V sklopu »Digital Media Solutions« bodo na vsej svoji poti spremljali udeležence pri zagotavljanju vrednosti z digitalno vsebino: od ustvarjalcev in ponudnikov digitalne vsebine in uporabniško ustvarjenih vsebin do uporabnikov; poudarek bo tudi na zagotavljanju uporabniške zvestobe in ustvarjanju dodatnih virov dohodka za ponudnike. Priložnosti gotovo izvirajo iz televizije naslednje generacije, internetne televizije, mobilne televizije in založništva, ki vsebine ponuja na vedno več različnih dobavnih kanalih (internet, televizija, mobilni portali, novi mediji, kot so e-knjige ...).

Sklop o spletno zasnovanih rešitvah bo posebej izpostavil spletno in mobilno trženje ter e-poslovanje. Tu bo govora tudi o ustvarjalnih sistemih e-prodajaln in elektronskega plačevanja ter vpliva družbenih omrežij na oglaševanje in prodajo, nekateri razstavljavci pa bodo s ponosom v svojih predstavitvah izpostavili svoje zgodbe o uspehu. Sklop mobilnost v podjetju bo najzanimivejši podjetjem, ki svojega poslovanja ne želijo omejevati ne prostorsko ne časovno. Na ogled bodo razni operacijski in poslovni sistemi, komunikacijske metode, tehnologije varnega in popolnega dostopa in druge možnosti za integracijo.

O pomenu interneta in mobilnosti nazorno govori nekaj nemških statističnih podatkov, ki jih je zbralo nemško panožno združenje BITKOM: v Nemčiji je že več kot 70 spletnih televizijskih postaj, vsaka četrta nemška družba posluje tudi digitalno (e‑commerce), vsak osmi nemški uporabnik mobilne telefonije pa uporablja svoj telefon za redno komuniciranje prek elektronske pošte.

Ne spreglejte