Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
5. 6. 2015,
12.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Barcelona Juventus liga prvakov liga prvakov Matic Tomšič

Petek, 5. 6. 2015, 12.14

8 let

Barcelona v finalu lige prvakov Juventus premagala kar dvakrat

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred drevišnjo nogometno tekmo leta smo sklepni obračun lige prvakov simulirali v obeh osrednjih nogometnih igrah, FIFA 15 in Pro Evolution Soccer 2015. Dvakrat je slavila digitalna Barcelona.

Pravila igre Tekmi sta bili odigrani brez posredovanja igralca, se pravi računalnik proti računalniku. V Fifi 15 to pomeni, da v meniju za izbiranje nadzorovane ekipe ne izberemo nobene, v Pro Evolution Soccer 2015 (v nadaljevanju PES 2015) pa je treba tik pred tekmo vklopiti način trenerja. Polčas je trajal pet minut, igrišče je bilo v obeh primerih suho, prizorišče pa seveda Olimpijski štadion v Berlinu, ki bo danes zvečer gostil sklepno dejanje letošnje lige prvakov. Uporabili smo tudi zadnje posodobitve forme nogometašev obeh moštev.

PES 2015: Katalonci razmontirali "staro damo" Težko pričakovano tekmo smo najprej simulirali v PES 2015, saj izmed dvojice iger edini vključuje polno licenco lige prvakov za sezono 2014/15.

Barcelona je napadla takoj in si prek Neymarja prednost priigrala že v prvi minuti. Igralci Juventusa so se povlekli globoko na svojo polovico in se celotno tekmo neuspešno upirali pritisku Kataloncev, saj je še dvakrat zadel Messi, enkrat pa Suarez. "Stara dama" iz Torina je v okvir vrat Barcelone sprožila le en strel, napadalni trio MSN (Messi-Suarez-Neymar) pa na drugi strani kar osem. Tudi posest je bila, kot smo že vajeni (čeprav v letošnji sezoni manj pogosto), konkretno na strani Barcelone.

Končni rezultat: Barcelona 4 : 0 Juventus.

FIFA 15: Tekmo na stran Barcelone prevesil zgodnji rdeči karton Juventusa FIFA 15 nima licence najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi, zato smo "finale" odigrali kot preprosto prijateljsko srečanje.

Italijani so velik hendikep doživeli že v 23. minuti srečanja, ko je moral igrišče po prekršku nad Andresom Iniesto zaradi neposrednega rdečega kartona zapustiti napadalec Juventusa Alessandro Matri. Na prvi gol smo čakali do 64. minute, ko je z bele točke mrežo Buffona zatresel Messi. Juventus se je nato odprl, napadalcem Barcelone pustil ogromno prostora in bil za to kaznovan v 78. minuti, ko je zadel še Neymar. Gol upanja je za Juve nekaj minut pred zadnjim sodnikovim žvižgom vendarle zabil Pereyra, a je prišel prepozno. Celotno tekmo so bili pri žogi sicer več nogometaši Juventusa kot igralci Barcelone.

Končni rezultat: Barcelona 2 : 1 Juventus.

Ne spreglejte