Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 11. 2013,
9.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vladimir Vodušek sojenje Celje

Petek, 29. 11. 2013, 9.52

8 let

Vodušku bodo sodili v Celju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Novinarju in lastniku Info TV Vladimirju Vodušku, ki je obtožen izsiljevanja nekdanjega predsednika uprave Uniorja Gorazda Korošca in Vinka Stiplovška iz podjetja Rhydcon, bodo sodili v Celju.

Vodušek je na predobravnavnem naroku na celjskem okrožnem sodišču na začetku tega meseca zahteval izločitev vseh sodnikov celjskega okrajnega in okrožnega sodišča ter višjega sodišča v Celju ter delegacije pristojnosti sodišča. Prav tako je zahteval prestavitev sojenja v Ljubljano, ker sodnikom v Celju ne zaupa, po njegovi oceni pa bi bila prestavitev tudi bolj ekonomična.

Po poročanju časnika Večer mu s predlogom izločitve celjskih sodnikov ni uspelo. Sodnica Marjana Topolovec Dolinšek, ki ji je bil dodeljen ta primer, je sprejela sklep o zavrnitvi njegovih predlogov, češ da so neutemeljeni. Novega predobravnavnega naroka še ni razpisala.

Vodušek: Šlo je za maščevanje Vodušek na predobravnavnem naroku ni priznal krivde. Pojasnil je, da se ne čuti krivega, ker ni šlo za izsiljevanje, ampak za maščevanje Korošca in Stiplovška ob podpori ene izmed odvetniških družb. Vodušek naj bi namreč pridobil neke dokumente, ker pa jih ni hotel novinarsko uporabiti, sta se Korošec in Stiplovšek odločila maščevati. Po Voduških navedbah se je vseskozi pogovarjal le o oglaševanju na njegovi televiziji.

Gabercu pogojna kazen Skupaj z velenjskim podjetnikom Stanislavom Gabercem, ki je krivdo že priznal, naj bi Vodušek oškodovancema grozil, da bo podrobnosti o njiju razkril v medijih, v zameno za molk pa naj bi zahteval 350.000 evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v višini 160.000 evrov. Gaberc, ki je krivdo priznal na oktobrskem predobravnavnem naroku, je pogojno obsojen na 14 mesecev zapora s preizkusno dobo treh let. Sodišče ga je oprostilo plačila sodnih stroškov, saj je brez službe in premoženja, kot invalid tretje kategorije pa prejema samo 200 evrov invalidnine.

Ne spreglejte