SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Več hišnih preiskav zaposlenih v AMZS

3

termometer

 | Foto:
Policija naj bi opravila več hišnih preiskav zaposlenih na AMZS. Neuradno naj bi šlo za podkupovanje in izsiljevanje, še vedno pa naj bi bil pridržan generalni sekretar AMZS Slavko Rus.

Dejavnosti policije še potekajo, več o preiskavah na Avto-moto zvezi Slovenije (AMZS) naj bi javnosti predstavili v sredo, poroča časnik Finance. Kot je potrdil Vinko Stojnšek iz ljubljanske policijske uprave, so pridržali tri osebe, dve bosta verjetno izpuščeni, ko prenehajo razlogi za pridržanje.

Krovna avtomobilistična organizacija v Sloveniji se je v zadnjih letih soočala z notranjimi trenji, ki so julija lani privedla do tega, da je skupščina zveze po sprejemu poročila komisije za ugotavljanje morebitnih nepravilnosti v poslovanju AMZS razrešila dotedanjega predsednika Danijela Starmana.

Starmanu so očitali zlorabo pooblastil in izigravanje upravnega odbora. Očitkov je bilo še več, med drugim tudi v zvezi s predvidenim lastnim odkupom do 10 odstotkov delnic družbe AMZS ter z odvzemom pooblastil generalnemu sekretarju AMZS Slavku Rusu.

AMZS je nato od julija lani začasno vodil predsednik nadzornega odbora Boris Kočevar, na novembrski skupščini pa so nato izvolili novo vodstvo zveze na čelu z novim predsednikom Antonom Breznikom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin