SiolNET. Novice Črna kronika
0,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Kolpi pri prečkanju meje utonila dva migranta

0,54

termometer

kolpa meja
Foto: STA

Črnomaljski policisti so pri Vukovcih v Beli krajini s pomočjo potapljačev na rečnem dnu v ponedeljek okoli 18. ure našli truplo moškega, ki naj mu ne bi uspelo preplavati Kolpe pri nezakonitem prehodu državne meje. Sledov nasilja na truplu niso našli. Še enega utopljenega moškega pa so policisti danes našli pri kraju Žuniči.

S Policijske uprave (PU) Novo mesto so dopoldne sporočili, da so pri Vukovcih v ponedeljek nekaj pred 14. uro izsledili in prijeli 19-letnega maroškega državljana, ki je preplaval Kolpo in nezakonito prestopil tamkajšnjo državno mejo.

Kolpo poskušal preplavati skupaj s prijateljem

Ta je nato policistom povedal, da je poskušal Kolpo preplavati skupaj s prijateljem, ki pa mu reke ni uspelo prečkati in je pri tem utonil. Ko se je začel potapljati, naj bi ga sicer skušal rešiti, a mu ni uspelo, je pojasnil.

Črnomaljski policisti so potem nemudoma poklicali črnomaljske in viniške gasilce, ki so z reševalnim čolnom in s tremi potapljači pregledali Kolpino strugo in proti večeru našli utopljenčevo truplo.

Izsledili še tri državljane Alžirije

Danes okoli 9.30 pa so črnomaljski policisti pri kraju Žuniči izsledili še tri državljane Alžirije, ki so tudi nezakonito prestopili državno mejo tako, da so preplavali reko Kolpo. Zaradi suma, da je bila v skupini tujcev še ena oseba, so pregledali obrežje in reko, v kateri so našli truplo moškega. Na truplu niso našli sledi nasilja.

Z novomeške PU so še sporočili, da so črnomaljski policisti pri Učakovcih v ponedeljek okoli 6.30 prijeli tudi maroškega državljana, ki je nezakonito prestopil državno mejo, v okolici Žuničev pa okoli 8. ure še dva alžirska državljana.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin