SiolNET. Novice Črna kronika
0,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V enem dnevu kar tri helikopterska reševanja v slovenskih gorah

0,65

termometer

Dacia Duster gorski reševalci |  | Foto:

Ekipa za helikoptersko reševanje z Brnika je bila zaradi prijav nesreč v gorah danes aktivirana trikrat, so sporočili s kranjske policijske uprave in pozvali k previdnosti ter odgovornosti.

Danes že ob osmi uri zjutraj je z ekipa z vojaškim helikopterjem poletela na pomoč gorskim reševalcem iz Mojstrane, ki so preverjali informacijo o domnevnih klicih na pomoč v severni triglavski steni. Gorski reševalci in helikopter poškodovanih oseb niso našli.

Okoli desete ure je ekipa poletela na Krnska jezera, kjer je pomagala lažje poškodovanemu planincu, ki je med vzponom proti Planinskemu domu pri Krnskih jezerih padel in si poškodoval glavo.

Sredi popoldneva so reševali še planinca iz tujine, ki je na območju Viševnika v neustrezni obutvi zdrsnil in se lažje poškodoval. Bil je na meji večjega padca, ker gre za zelo strm in spolzek teren.

Tudi včeraj so na območju Prisojnika kranjskogorski gorski reševalci in vojaški helikopter reševali neustrezno opremljene tujce, so sporočili s kranjske policijske uprave in dodali, da v zadnjem obdobju med neustrezno opremljenimi planinci prevladujejo tujci. Ob tem so opozorili na previdnost, ustrezno opremo in odgovornost, stanodajalce, pri katerih so planinci iz tujine nastanjeni, in zaprosili, naj  jih seznanijo z razmerami v sredogorju in visokogorju. Gore niso "hribčki", kamo lahko greš v športnih copatih, so poudarili.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin