Petek,
9. 9. 2011,
13.38

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 9. 9. 2011, 13.38

8 let, 6 mesecev

Ukradel avtobus rokometašev Celja Pivovarne Laško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Policisti PU Celje so pri prometni kontroli v Tepanjah ugotovili, da je državljan Srbije ukradel uradni avtobus celjskih rokometašev, kar pa ni bila njegova edina kraja, kar zadeva avtobuse.

Četrtega septembra okoli polnoči sta policista Postaje prometne policije Celje pri izvajanju nadzora in kontrole prometa na avtocesti opazila avtobus znamke Mercedes-Benz tip O 350, last podjetja Izletnik Celje, d. d., z reklamnimi napisi Rokometnega kluba Pivovarna Celje, ki je vozil iz smeri Celja proti Slovenskim Konjicam. Ker je voznik v omenjenem času vozil prazen avtobus, sta se policista odločila, da ga bosta ustavila in izvedla kontrolo.

Ob kontroli je voznik poskušal pobegniti Policista sta voznika ustavila pri cestninski postaji v Tepanju. Ko sta pristopila do avtobusa in hotela izvesti postopek identifikacije voznika, je voznik poskušal pobegniti, kar sta mu policista preprečila in ga prijela. Hkrati sta policista na avtobusu opazila več poškodb, ki so značilne pri tatvinah avtobusov.

Avtobus ukradel v Žalcu Pri postopku identifikacije sta policista ugotovila, da je avtobus vozil enaindvajsetletni državljan Srbije. Z zbiranjem obvestil so policisti in kriminalisti ugotovili, da je osumljeni enaindvajsetletnik skupaj z neznanimi sostorilci avtobus ukradel na avtobusni postaji Žalec, kjer je bil parkiran od prejšnjega večera.

Celjski kriminalisti so enaindvajsetletnika s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Pred tem ukradel tudi francoski avtobus Omenjenega enaindvajsetletnega osumljenca so celjski policisti in kriminalisti že obravnavali maja letos, ko je prav tako vozil ukraden francoski avtobus, ki je bil odtujen v kraju Jesolo v Italiji.