Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 3. 2014,
15.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marko Jaklič sojenje Vzajemna

Ponedeljek, 31. 3. 2014, 15.30

8 let

Tudi podjetje Marka Jakliča nedolžno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zagovornik obdolžene pravne osebe, gre za Jakličevo družbo Mkontakt, registrirano v Zagrebu, pravi, da družba ni kriva.

Danes je bil še zadnji predobravnavni narok v zadevi Vzajemna, ko se je zaradi domnevnega oškodovanja zavarovalnice Vzajemna na zatožni klopi znašel nekdanji prvi mož Vzajemne Marko Jaklič, ki je obdolžen sostorilstva pri zlorabi položaja.

Poleg njega je pomoči pri oškodovanju Vzajemne in pranja denarja obdolžen nekdanji predsednik uprave podjetja S&T Slovenija Klavdij Godnič, Franc Henigman je kot nekdanji član uprave Vzajemne obdolžen pomoči pri zlorabi položaja, na zatožni klopi pa sta še Sašo Berger in pravni osebi Mkontakt ter S&T.

Prav vsi so se izrekli za nedolžne, svojo nedolžnost – ali so torej delovali nezakonito pri postavitvi informacijskega sistema za Vzajemno in jo tako oškodovali za okoli pol milijona evrov – pa bodo dokazovali na glavni obravnavi v sodni palači.

Zagovornik: Premalo časa za kvalitetno obrambo Predobravnavni narok za Mkontakt je sicer bil razpisan že 17. marca, a je zagovornik, ki je primer dobil po uradni dolžnosti, zaprosil za dodaten čas za pripravo obrambe. Tudi danes je tako opozoril, da je kazenski spis obsežen in da za kakovostno obrambo ni imel na voljo dovolj časa.

Pri dokaznih predlogih se je skliceval na svoje predhodnike oziroma na dokaze, ki so jih predlagali zagovorniki drugih obdolženih. Iz previdnosti pa je tudi sam predlagal izločitev dokazov, ki naj bi bili pridobljeni nezakonito oziroma v nasprotju z ustavo in človekovimi pravicami, kot je to storil Jakličev zagovornik Boštjan Penko.

Sodnica je sklenila, da bo o zahtevi za izločitev dokazov odločila pisno s sklepom najpozneje do 20. aprila, nato pa bo razpisala glavno obravnavo z vsemi obdolženci na zatožni klopi.

Ne spreglejte