Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 9. 2012,
11.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 9. 2012, 11.01

8 let

Strele zanetile več požarov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Padavine, ki so v petek zajele Slovenijo, so do jutra večinoma ponehale. Nevihte in močne nalive so spremljali udari strel, ki so po podatkih uprave za zaščito in reševanje povzročili nekaj požarov.

V petek popoldne je v Zgornji Dragi v občini Ivančna Gorica zaradi udara strele zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci so požar lokalizirali in pogasili. Strela je udarila tudi v stanovanjski objekt v Zgornji Selnici ter uničila električno omarico. Posredovali so gasilci, da ne bi prišlo do požara.

Zaradi udara strele so morali stanovalci poiskati zdravniško pomoč Zvečer je strela udarila tudi v stanovanjsko hišo v Spodnji Polskavi v občini Slovenska Bistrica ter močno poškodovala del strehe, porušila dimnik, poškodovala električno omarico in vso inštalacijo v hiši. Zaradi šoka so morali stanovalcem nuditi zdravniško pomoč, gasilci pa so del poškodovane strehe prekrili s folijo.

Nekaj pred polnočjo je v Malahorni v občini Oplotnica zaradi udara strele zagorel kozolec in delno uničil streho. V Paradižu v občini Cirkulane je strela v petek popoldne zanetila požar na topolu. Drevo, ki je ogrožalo stanovanjsko hišo, so pogasili gasilci. V Ložnici v občini Velenje pa je neurje ponoči podprlo drevo, ki je padlo čez cesto Velenje-Polzela. Gasilci so ga razžagali in odstranili s ceste.

V petek opoldne je v Novi Gorici zaradi močnega naliva meteorna voda zalila verando ob stanovanjski hiši. Gasilci so izčrpali vodo in počistili verando. Zaradi močnega dežja in slabe strehe je ponoči poplavilo tudi neko stanovanje v Hrastniku.

V Postojni so gasilci iz reke potegnili utopljenca Danes dopoldne so v reki Pivki pri Modrijanovem mlinu v Postojni opazili utopljenca. Gasilci so ga potegnili iz reke in ga predali ustreznim službam. Zjutraj ob pol šesti uri so gasilci izpod mostu v Cerknici iz reke potegnili psa, ki se zaradi naraščajoče vode sam ni mogel rešiti.

Še bo občasno deževalo Tudi danes bo občasno še deževalo. Več dežja bo predvidoma v vzhodni polovici države. V nedeljo bo na zahodu in v osrednji Sloveniji pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, medtem ko bo na vzhodu več sonca in bo večinoma suho.

Ne spreglejte