Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Četrtek,
5. 10. 2017,
14.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

1

Natisni članek

ljubosumje osumljenec policija streljanje Maribor

Četrtek, 5. 10. 2017, 14.44

6 let, 6 mesecev

Sredi Maribora izstrelil več deset nabojev

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

1

Streljanje v Mariboru | Foto Samanta Gomboc

Foto: Samanta Gomboc

Policija je predstavila nekatere podrobnosti včerajšnjega streljanja na Titovi ulici sredi Maribora, ko je moški streljal na vozilo in enega človeka ubil, enega pa ranil, preden se je predal policiji. Po do zdaj znanih podatkih je bil vzrok streljanja maščevanje zaradi ljubosumja.

Včeraj ob 14.13 se je osumljeni 54-letni slovenski državljan pripeljal z osebnim avtomobilom iz smeri Tržaške ceste proti središču mesta. Vozilo je ustavil na Titovi cesti v Mariboru, izstopil in odšel do osebnega avtomobila, ki je stal v koloni na prometnem pasu, razvrščen za zavijanje levo, na Ulico pariške komune. Iz neposredne bližine je skozi prednje desno, sopotnikovo okno s pištolo izstrelil več nabojev.

Naboji so zadeli 52-letnega potnika na sedežu spredaj desno. Moški je zaradi strelnih poškodb na kraju umrl. Hkrati je strelec v roko ranil tudi voznika avtomobila, 57-letnega moškega. Temu je uspelo pobegniti in se je zatekel do varnostnika v prostore bližnjega podjetja. Moški je lažje telesno poškodovan in je ostal na zdravljenju v mariborskem kliničnem centru. V tem vozilu je na zadnjem  sedežu  sedel  tudi  38-letni  moški, ki pa ni bil poškodovan. Ena od izstreljenih krogel je zadela tudi nasproti vozeči avtomobil, a v njem ni ranila nikogar.


Video: Planet TV

Maščevanje iz ljubosumja

Po dejanju je 54-letni osumljenec počakal na prihod policistov. Ti so mu takoj odvzeli prostost in odredili pridržanje. Zasegli so mu dve pištoli in več nabojnikov, ki jih je uporabil pri streljanju. Po dosedanjih ugotovitvah je bil motiv za storitev kaznivega dejanja maščevanje zaradi ljubosumja, so sporočili s PU Maribor.


Preberite še:
Truplo je v mariborskem stanovanju skrival štiri dni


Še vedno poteka intenzivna kriminalistična preiskava. Osumljenega bodo jutri s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Mariboru.

Policija ga je že obravnavala

Osumljeni je bil maja lani že obravnavan zaradi nasilja v družini, zato so mu odredili prepoved približevanja. Takrat so policisti pri njem med hišno preiskavo zasegli več kosov dolgocevnega in kratkocevnega orožja ter okoli 2.500 nabojev.

Ne spreglejte