SiolNET. Novice Črna kronika
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sodišče priprtega Prnjata predalo Hrvaški

0,60

termometer

stjepan prnjat
Foto: Planet TV

Hrvaškega državljana Stjepana Prnjata, ki so ga v začetku marca v Ljubljani prijeli zaradi suma tihotapljenja mamil, so dopoldne predali Hrvaški, so sporočili z Okrožnega sodišča v Ljubljani. Predaja je stekla na podlagi evropskega naloga za prijetje in predajo. Prnjat je bil od prijetja v priporu v Ljubljani, s predajo Hrvaški pa se ni strinjal.

Kot je pred dnevi pojasnil njegov zagovornik Luka Fabiani, Prnjat meni, da zaradi stigme, ki se ga drži kot obsojenca podobnega kaznivega dejanja, kot mu očitajo zdaj, in zaradi medijske gonje, ki se zoper njega nadaljuje na Hrvaškem, v domovini ne bo deležen objektivne obravnave v postopku.

Kljub Prnjatovemu nasprotovanju je sodišče odločilo, da ga preda Hrvaški, odločitev pa je po zavrnitvi pritožbe prejšnji teden postala pravnomočna.

Prnjat velja za starega znanca hrvaške policije

Kot so pojasnili na sodišču, so predajo dovolili na podlagi evropskega naloga za prijetje in zaradi izvedbe kazenskega postopka po hrvaškem kazenskem zakoniku zaradi hudodelskega združevanja, storitve kaznivih dejanj v hudodelski združbi ter nedovoljenega proizvodnje in prometa z drogami.

Hrvaška policija je 8. marca objavila, da so v okviru mednarodne operacije Nana na Hrvaškem in v Sloveniji zaradi suma tihotapljenja mamil iz Južne Amerike v Evropo prijeli šest hrvaških državljanov, dva državljana Nizozemske ter enega Španca. V reškem pristanišču so med drugim zaplenili sto kilogramov kokaina.

Med prijetimi je bil tudi Prnjat, sicer stari znanec hrvaške policije iz leta 2007, ko so policisti razbili podobno mednarodno skupino tihotapcev heroina in kokaina.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin