Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 9. 2015,
10.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

sojenje Zorica Škrbić

Petek, 4. 9. 2015, 10.07

8 let

Smrt Zorice Škrbić: trije priznali krivdo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je začelo sojenje Željku Petroviću, Blagoju Sazdovu, Milanu Trivkoviću in Senadu Livadiću. Obtoženi so dejanj, ki naj bi vodila v smrt Zorice Škrbić.

Domnevni krvniki 32-letne Zorice Škrbić bi morali na zatožno klop sesti že prejšnji teden, a ker naj bi obstajala možnost, da obdolženci v zameno za "dobro" ponudbo tožilstva priznajo krivdo, je bil predobravnavni narok prestavljen na današnji dan.

Željko Petrović je s specializiranim tožilstvom podpisal sporazum o priznanju krivde, medtem ko Milan Trivković krivde ne priznava: "Ne morem priznati nečesa, česar nisem storil."

Petrović in Livadić si ne moreta več premisliti Ko je sodnica Vesna Podjed za izrek o krivdi prosila še Senada Livadića, je tožilka prosila za odmor. Kasneje pa je bil sporazum o priznanju krivde sklenjen tudi z njim.

Ob 15. uri se je začel narok za Blagoja Sazdova, vpletenega v ugrabitev in mučenje ter posledično smrt Zorice Škrbić. Tudi on je tik pred začetkom sojenja s specializiranim državnim tožilstvom podpisal sporazum o priznanju krivde. Kakšen je sklenjen dogovor o višini kazni tudi v tem primeru ni znano,saj ga bo sodišče predstavilo na naroku za izrek kazni 16. septembra.

Ko se množi število prič Blaž Kovačič Milnar, zagovornik obdolženega Trivkovića, je nanizal dokazne predloge. Zaradi hitrejšega sojenja je predlagal branje večino dokazov, vztraja pa pri neposrednem zaslišanju štirih oseb, ki so jih že zaslišali. Poleg tega predlaga zaslišanje Trivkovićevega očeta Zidana Trivkovića in še treh oseb, ki naj bi potrdile, da je bil usodnega večera doma, zato ni mogel voziti avta, s katerim je bila ugrabljena Zorica. Predlagal je tudi pridobitev spisa zoper tri osebe, ki naj bi po poročanju medijev bili obdolženi hudodelskega združevanja, ko naj bi načrtovali ugrabitev. Iz medijev naj bi izhajalo tudi, da so jo v kritičnem času zasledovali in da je mati opazila osebo, podobno Trivkoviću, ki naj bi jo opazoval v avtu pred hišo in tam tudi spal.

Tožilstvo predlogom obrambe načeloma ne nasprotuje, vztraja pa na neposrednem ogledu kraja zločina. Odločitev o zaslišanju novih prič prepušča sodišču, pri čemer pripomni, da "je zanimivo, kako se priče, ki zagotavljajo morebiten alibi, množijo".

Grozi jim do 15 let zapora Tožilstvo trojici – Željku Petroviću, Blagoju Sazdovu in Milanu Trivkoviću – očita ugrabitev in povzročitev posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom, kar naj bi naredili v sostorilstvu kot organizirana kriminalna združba. In medtem ko je trojica v priporu, se bo s prostosti branil Senad Livadić, ki mu obtožnica očita pomoč pri kaznivem dejanju.

Za ugrabitev je zagrožena kazen od enega do desetih let zapora, za povzročitev posebno hude telesne poškodbe pa od tri do 15 let zapora.

Zanimanje za sojenje je veliko Sojenje poteka v konferenčni dvorani sodišča, saj je zanimanje javnosti veliko. Prisotna je tudi družina pokojne Zorice Škrbić. Mati Škrbićeve je pred sodno dvorano pristopila do Senada Livadića, ki se pred obtožbami o pomoči pri hudih kaznivih dejanjih brani s prostosti, in ga prosila, naj jo pogleda v oči.

Družina pokojne je pred dvorano verbalno napadla dva od obtoženih, posredovala je tudi tožilka Mateja Gončin. "Gospa, spijte kozarec vode in se umirite, sicer ne boste šli v dvorano," je dejala materi pokojne.

Ne spreglejte