Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 2. 2019,
16.51

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

kraja Italija stroji za obdelavo lesa policija

Četrtek, 21. 2. 2019, 16.51

5 let, 2 meseca

Romuna prevažala več kot 140 kosov ukradenih strojev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Kraja strojev | Stroji za obdelavo lesa so bili po ugotovitvah policistov prejšnji teden ukradeni iz skladišča trgovine v Italiji. | Foto policija

Stroji za obdelavo lesa so bili po ugotovitvah policistov prejšnji teden ukradeni iz skladišča trgovine v Italiji.

Foto: policija

Murskosoboški policisti so v sredo v kombiniranem vozilu, ki ga je vozil 29-letni državljan Romunije, odkrili več kot 140 kosov novih in še zapakiranih strojev za obdelavo lesa. Potem ko tujca nista znala pojasniti izvora predmetov in nista imela originalnih računov, so možje v modrem ugotovili, da so bili omenjeni stroji prejšnji teden ukradeni iz skladišča trgovine v Italiji.

Pomurski policisti so v sredo okoli 20. ure pri opravljanju nalog na pomurski avtocesti zaustavili in opravili kontrolo voznika kombiniranega vozila italijanskih registrskih številk. Šlo je za 29-letnega državljana Romunije, kot sopotnik v vozilu pa je bil 27-letni državljan Romunije. Ob izpolnjenih zakonskih pogojih je bila opravljena temeljita kontrola listin, vozila ter tovora v vozilu.

Konoplja na Ptuju
Novice Pri 25-letniku odkrili več kot 200 sadik konoplje

Stroji za obdelavo lesa so bili ukradeni v Italiji

Pri kontroli tovornega dela vozila so policisti ugotovili, da tujca v vozilu prevažata več kot 140 kosov strojev za obdelavo lesa znamke Festool. Stroji so bili novi in zapakirani. Tujca v postopku nista znala pojasniti izvora predmetov, prav tako pa nista imela originalnih računov ali kakšne druge dokumentacije za prevoz strojev.

Policisti so nove in zapakirane stroje za obdelavo lesa, ki so bili ukradeni v Italiji, zasegli. | Foto: policija Policisti so nove in zapakirane stroje za obdelavo lesa, ki so bili ukradeni v Italiji, zasegli. Foto: policija

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da predmeti izvirajo iz kaznivega dejanja v Italiji, kjer so v noči z 12. na 13. februar vlomili v skladišče trgovine in odtujili več strojev za obdelavo lesa znamke Festool v skupni vrednosti okoli 60 tisoč evrov.

Zapakirani stroji zaseženi, osumljenca bodo privedli k preiskovalnemu sodniku

Električne stroje so zasegli. Osumljenima so zaradi nadaljnjega postopka odvzeli prostost in ju bodo v petek s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja.

Ne spreglejte