Prišel domov in tam zasačil žensko

Policija zadnje dni poroča o številnih krajah po domovih. Zadnji poskus kraje se je zgodil včeraj dopoldan, ko je moški na Jesenicah v svojem domu zasačil neznano žensko.

Policija opozarja, da neznancev ne spuščajte v svoje domove. Prav tako zaklepajte vrata in okna.

Policija opozarja, da neznancev ne spuščajte v svoje domove. Prav tako zaklepajte vrata in okna. Foto: Ana Kovač

Moški je ob prihodu domov na Cesti Toneta Tomšiča doživel nenavadno srečanje, saj je v svoji hiši zalotil neznano  žensko, ki mu je v prodajo takoj začela ponujati stvari. Gre za žensko, ki je stara med 40 in 50 leti, s temno poltjo, visoka je okoli 165 centimetrov in ima temne lase, je sporočila policija. Bila je v krilu, prek ramen je imela črno torbico, v hišo pa je vstopila skozi odklenjena vrata v kleti.

Po do sedaj zbranih podatkih ni odtujila ničesar, gre pa nedvomno za okoliščino, ki se pojavlja pri izvrševanju tatvin v stanovanjih in hišah, je opozorila policija.

Eden jo je zamotil, dva sta kradla

Okoli 12. ure je bila ljubljanska policija obveščena o drzni tatvini iz hiše v naselju Podlog pri Velikih Laščah. Na dvorišče so se pripeljali trije neznani moški z belim vozilom. Dva moška sta ostala pri vozilu, tretji pa je pristopil do oškodovanke in jo zamotil s pogovorom. Medtem sta druga dva moška vstopila v hišo, pregledala prostore in odtujila denar. Oškodovanka je šele čez čas, ko se moški že odpeljali, ugotovila, da je bila okradena.

Policija išče dve mlajši ženski

Celjski in ljubljanski policisti pa so v zadnjih dneh obravnavali več vlomov na območju Letuša, Polzele, Kamnika in Komende. V vseh primerih so storilci v hiše vlomili skozi okna in ukradli gotovino, zlato ali oboje. Policisti sumijo, da sta vlome izvršili dve mlajši ženski z daljšimi temnimi lasmi. Odpeljali sta se z novejšim osebnim vozilom znamke ford fiesta in s hrvaškimi registrskimi oznakami.

Občane policija poziva, naj bodo pozorni na ženski in omenjeno vozilo. Če ju bodo opazili, naj o tem takoj obvestijo interventno številko 113, anonimno številko policije 080-1200 ali najbližjo policijsko postajo. Za vse informacije se vnaprej zahvaljujejo.

Policija opozarja na krajo poljščin in vrtnin

Novomeški policisti so v preteklih letih v poletnih mesecih pogosto prejemali obvestila o tatvinah vrtnin in poljščin. "S povečano prisotnostjo policistov na območjih, kjer so bile gostitve tatvin in z drugimi oblikami policijskega dela se trudimo preprečevati tovrstna dejanja. Poleg policistov območnih policijskih postaj na teh območjih občasno naloge patruljiranja opravljajo tudi policisti vodniki službenih psov in policisti postaje konjeniške policije," so sporočili s PU Novo Mesto.

Občane pozivamjo, da jih obveščajo o sumljivih vozilih in osebah, ki izvršujejo ali bi se lahko pripravljale na izvrševanje kaznivih dejanj.

Policisti opozarjajo na drzne tatvine v vaših domovih

Kako delujejo drzni tatovi?
• Žrtve so pogosto starejše osebe na osamljenih krajih, tatvine pa se največkrat zgodijo dopoldne.
• Tatovi delujejo v skupinah.
• Eden izmed tatov vas zamoti z raznimi pretvezami (sprašuje za pot; poizveduje, ali ste sami doma; pove, da je iz komunalnega ali telekomunikacijskega podjetja, elektropodjetja ipd. in da bo v okolici vašega doma napeljeval kable, kopal jarke; razlaga, da zbira staro železo; prosi za vodo ipd.) in poskuša zvabiti stran od doma.
• Drugi tatovi medtem vstopijo v vaš dom ter kradejo denar in vrednejše predmete.
Kako ukrepati, da ne postanete žrtev tatov?
• Bodite pozorni na sumljiva vozila in osebe v okolici svojega doma ter o tem obvestite policijo na telefonsko številko 113.
• Vedno zaklepajte vrata, zapirajte okna in doma ne hranite večjih vsot denarja.
• Neznancev ne spuščajte v svoj dom.
• Pogovor z njimi opravite na varni razdalji (skozi okno, z balkona ipd.).
• V pogovorih s sumljivimi osebami vzbudite prepričanje, da niste sami doma.
• Na pojav takšnih oseb opozorite sosede.
• Ko vas ni doma, imejte v hiši oziroma stanovanju prižgano luč in se dogovorite s sosedi, naj bodo pozorni tudi na vaš dom. 
Kako ukrepati, če postanete žrtev tatov?
• Obvestite policijo na telefonsko številko 113.
• Zapomnite in zapišite si čim več podatkov o tatovih (opis zunanjega videza, uporabljeno vozilo, smer odhoda ipd.).
• Do prihoda policistov ne hodite tam, kjer so se gibali tatovi, in ne premikajte predmetov, s katerimi so bili ti v stiku. 

Sorodne vsebine

Komentarji

4
  • začuden / 13.07.2017. ob 09:50

    Če bi jo pa trdo prijel in poklical policijo, bi ga pa obtožila nasilja nad ženskami in znašel bi se v kazenskem postopku...potem bi pa videl hudiča sam oškodovanec, pa še storilka bi ga tožila

  • facebo / 21.07.2017. ob 17:16

    Kdor vozi pijan, nima v glavah vse pospravljeno,take je treba poslati na preobrazbo in poslati na prisilno delo

  • Vik / 14.07.2017. ob 00:25

    Eni imajo pač srečo - babe jim padajo z neba.

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano