SiolNET. Novice Črna kronika
1,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pri 21-letniku našli cel arzenal orožja in streliva #video

1,05

termometer

Obrežje
Foto: policija

Na mejni prehod Obrežje je 19. decembra dopoldne pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Bosne in Hercegovine. Delavci mobilnega oddelka Finančnega urada Novo mesto so pri odstranitvi tapete na dnu vozila odkrili prirejen prostor, namenjen tihotapljenju blaga. V prirejenem prostoru so opazili orožje in dele orožja ter o tem obvestili policijo.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja so policisti 21-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine odvzeli prostost in ga pridržali.

[video: 67475 / ]

Video: Planet TV


Na kraj so napotili ogledno skupino Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto, o najdbi pa sta bili obveščeni preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Krškem in državna tožilka Okrožnega državnega tožilstva v Krškem.

obrežje Foto: policija

Na podlagi pobude kriminalistov je bila na Okrožnem sodišču v Krškem pridobljena odredba za preiskavo osebnega avtomobila. Kriminalisti so v prirejenem prostoru našli in zasegli dve predelani pištoli, 18 avtomatskih pušk, lovsko puško, 37 nabojnikov za avtomatsko puško in 689 nabojev različnih kalibrov.

Zasegli so tudi osebni avtomobil, dokumente vozila in dva mobilna telefona. Ob preliminarnem pregledu zaseženega orožja je bilo ugotovljeno, da gre za orožje, ki ga po zakonu o orožju uvrščamo v kategorijo A in spada med prepovedano orožje.

obrežje Foto: policija

Na podlagi ugotovitev in zbranih obvestil so kriminalisti za sodelovanje zaprosili varnostne organe Bosne in Hercegovine, ki so izvedli hišni preiskavi na območju Bosne in Hercegovine. 21-letnega osumljenca so kriminalisti privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Krškem je za osumljenca odredil pripor.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin